Actualitate

Ambasadoarea Franței în România, pentru prima oară la Buzău

Miercuri, ambasadoarea Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer, a vizitat mai multe firme din județul Buzău care au acționari francezi. Aceasta a venit însoțită de tatăl său și de mai mulți oficiali francezi, împreună cu care a vizitat o fabrică de bere artizanală, fondată de un francez care s-a îndrăgostit de România după ce a venit într-un concediu.

Prima oprire a delegației diplomatice franceze a fost la fabrica Soufflet Malț România, o investiție cu capital francez care asigură 60 la sută din malțul necesar producției de bere blondă din România. Au urmat fabrica de bere One Beer Later din municipiul Buzău, domeniile Franco-Române din Săhăteni și Cramele Serve din localitatea Ceptura, județul Prahova.

,,Este prima mea vizită în sectorul agricol din zonă și este un sector foarte important în relațiile franco-române. Firmele pe care le vizităm sunt de foarte mult timp în zonă (…) Sunt firme care aduc valoare adăugată din Franța în agricultura din România. Microbraseria pe care o vizităm aici este una care folosește exclusiv malț din România, deci este o trasabilitate mai mare, se limitează transporturile și este un produs special. Sunt oameni care au decis să facă investiții pe termen lung și care chiar s-au mutat aici și trăiesc cu multă iubire pentru această țară”, a declarat Laurence Auer.

Francois Xavier, unul dintre fondatorii fabricii de bere artizanale de la Buzău, a mărturisit că s-a îndrăgostit de România după ce a venit în 2007 în concediu. ,,Am venit în 2007 în vacanță, apoi am lucrat pentru Soufflet și așa m-am îndrăgostit de România și am rămas aici. Având și această pasiune, fiind berar, am deschis această fabrică de bere  artizanală cu care încercăm să ne facem loc pe piață”, a declarat acesta.

Articole similare