Administrație

Alte două ghișee deschise la Permise și Înmatriculări

După ce s-a mutat în casă nouă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău și-a mărit și capacitatea de a gestiona cereri, prin deschiderea a două noi ghișee. De acum înainte, buzoienii care au nevoie de numere provizorii pentru autovehiculele recent achiziționate și cei care trebuie să-și preschimbe permisul de conducere vor aștepta mai puțin, după ce prefectul Daniel Țiclea a dispus deschiderea ghișeelor și în cele două zile de sâmbătă care au mai rămas până la sfârșitul lunii, respectiv 19 și 26 noiembrie, între orele 8.30 și 14.00.

„În limita resursei umane disponibile, încercăm să venim în întâmpinarea semnalelor primite de la cetățeni și dispunem program suplimentar la S.P.C.R.P.C.I.V. Buzău, urmând a fi deschise  ghișee pentru eliberarea  numerelor provizorii (roșii) și preschimbare permise, fără a fi nevoie de programare on-line. Luăm în calcul posibilitatea prelungirii acestei situații, în cazul în care se va constata că a avut efectele preconizate”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Cu toate acestea, Prefectura face apel la cetățeni să respecte câteva recomandări pentru a nu aglomera din nou ghișeele de la Permise și Înmatriculări, respectiv să vină cât mai a-proape de data expirării docu-
mentului și să achite taxele necesare eliberării actelor. „A-vând în vedere că nu este nevoie de programare on-line, adresăm rugămintea ca solicitanții preschimbării unui permis de condu­cere să se prezinte cât mai aproape de data expirării documentului, pentru a evita aglomerația. De asemenea, venim cu mențiunea ca cetățenii să se prezinte cu taxele plătite, pentru că nu se va putea achita la S.P.C.R.P.C.I.V. contravaloarea permisului de conduce­re. Pentru întocmirea documentelor necesare operațiunilor solicitate, cetățenii pot consultata site-ul https://www.drpciv.ro/, secțiunea «Documente și formulare», precum și site-ul https://bz.prefectura.mai.gov.ro/, secțiunea «Permise auto și înmatriculări»”, a transmis inspectorul de poliție Gabriel Constantin Ioniță.

Articole similare