Administrație

Alte 14 străzi din Buzău intră în reabilitare

După o mică întârziere, cauzată de plângerea penală clasată, însă, rapid de către Direcția Națională Anticorupție, au fost reluate lucrările de reabilitare a străzilor din oraș, iar, pe lângă cele trei mari artere la care se lucrează – Bulevardele Unirii și Industriilor, precum și strada Transilvaniei -, alte 14 străzi circulate vor fi reabilitate.

Totodată, și asfaltarea parcărilor din cartierele Broșteni, Dorobanți I și Dorobanți II este în vizorul Primăriei Buzău, iar edilul Constantin Toma a declarat că acestea vor fi complet schimbate, inclusiv în ceea ce privește spațiile verzi. Incovenientul va fi, însă, durata lucrărilor, dar primarul promite că echipele firmei câștigătoare care se ocupă de reabilitare nu vor părăsi zonele decât la finalizarea proiectelor.

Constantin Toma

„Începând din luna august vom trece și la toate lucrările legate de reabilitarea parcărilor din Broșteni, Dorobanți I și Dorobanți II, iar echipele nu vor mai pleca de aici decât atunci când vor finaliza toate lucrările, inclusiv pe zona de spații verzi. Bineînțeles, acolo unde gardurile verzi sunt neconforme, după exemplul din alte părți ale orașului, unde s-a dovedit că este mult mai frumos și mai eficient fără garduri vii, probabil și în această zonă vom face același lucru. Important este să avem spații verzi cât mai bine îngrijite și, bineînțeles, trotuare, străzi, parcări, așa cum trebuie. Nu se bate din palme”, a spus Constantin Toma, într-o postare pe Facebook.

Cele 14 străzi care urmează să fie reabilitate așteaptă aprobarea de la Ministerul Dezvoltării, dat fiind că sunt cuprinse în programul „Anghel Saligny”. Investiția totală se ridică la 43.000.000 lei, iar primarul Toma își dorește ca termenul de finalizare să fie până în anul 2024. Multe dintre străzile vizate se ramifică spre Transilvaniei, însă sunt cuprinse în proiecte și alte artere din oraș, fiind cunoscută starea de degradare în care se află acestea și care face tranzitarea lor un calvar.

„Aștept ca săptămâna viitoare să se dea aprobare de la Ministerul Dezvoltării pentru cele 14 străzi prinse în programul «Anghel Saligny», unde sunt și majoritatea străzilor care dau în Transilvaniei. Mă refer la străzile Răscoalei, Ion Heliade Rădulescu și la toate străzile importante care sunt în acea zonă a orașului. Avem în lucru acum, pe partea de proiectare, și alte străzi importante din Buzău. Mă gândesc la strada Independenței și multe altele care, în funcție de finalizarea proiectelor și de câți bani va însemna refacerea lor, o să le fac și publice. Eu sper, și am argumente în aces sens, să ne apropiem cu finalizarea lucrărilor din orașul nostru pe partea asta de străzi, până în 2024 să le avem gata, în mare lor majoritate”, a mai spus Constantin Toma.

 

2 Comentarii

  1. N. Titulescu, Stadionului, Averescu au fost reabilitate de Boscodeala dupa 2010 , destul de bine – inclusiv trotuare ; de ce se repara iar – nejustificat cind sint multe alte strazi care arata foarte rau ,

  2. In luna mai ar fi trebuit sa inceapa reabilitarea trotuarelor pe Transilvaniei ( de la Ursus pina la iesire din oras ) Nimic !

Articole similare