luni, 01 iunie 2020

Alin Șania, HC Buzău: „Nu suntem de acord să jucăm, din motive de siguranță!”

• Handbaliștii din Liga Națională se pregătesc de boicot

Decizia Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, conform căreia sezonul intern se va relua, la masculin, pe 31 mai, iar la feminin pe 5 iunie, a stârnit reacții viru­lente din partea jucătorilor.

Pe lângă faptul că programul sportivilor va fi unul infernal, cu meciuri unul după altul, după aproape două luni de inactivitate, există pericolul real al contaminării cu COVID-19. Tocmai de aceea, jucătorii din Liga Națională sunt deciși să boicoteze restul sezonului, dacă Federația nu va reveni asupra deciziei și nu va “îngheța” actuala stagiune.

Interul lui HC Buzău, fostul internațional Alin Șania, a transmis un mesaj din partea mai multor ­co­legi de alte opt cluburi din țară prin care anunță că nu sunt de acord să joace pentru că nu se simt în siguranță.

„Sunt colegi plecați în străinătate, ei trebuie să se întoarcă și să stea două săptămâni în carantină”

„În urma discuțiilor avute cu jucătorii de la opt echipe din țară, noi nu suntem de acord să jucăm, din motive de siguranță. Nu avem niciun fel de luptă cu federația, dar pur și simplu nu se simțim în siguranță să jucăm. Ca să începem campionatul în 31 mai și în sistemul pe care îl vrea federația, avem foarte puțin timp să ne antrenăm la comun. Trebuie să facem o vizită medicală, pentru că ne obligă, trebuie să fim testați toți de Covid-19. Apoi, sunt colegi plecați în străinătate, ei trebuie să se întoarcă și să stea două săptămâni în carantină, iar să-i bagi apoi direct la me­ciuri, va fi foarte greu”, a explicat Alin Șania.

O altă problemă care a fost ridicată de internaționalul român a fost cea a asi­gurărilor: „Dacă te contaminezi cu acest virus, firmele de asigurări nu oferă niciun fel de despăgubiri. Nu sunt de acord să jucăm, pentru că nu ne poate garanata nimeni că nu ne putem infesta cu coronavirus”.

Alin Șania a mărturisit că aceeași opinie o îm­părtășesc colegi de Poli Timișoara, HC Vaslui, CSM Bacău, CSM Făgăraș și HC Buzău, plus încă trei cluburi, care au preferat,  pentru moment, să nu își facă public numele.

loading...
error: Content is protected !!