Politic

Alegeri pe municipiu la PNL: „opoziție la teroarea roșie” vs. „ne recâștigăm organizația”

Astăzi, începând cu ora 11.00, la Sala Mare a Consiliului Județean,  are loc Comitetul de Coordonare Local PNL Municipiul Buzău, întrunire pe parcursul căreia vor fi alese noile structuri de conducere ale acestei organizații. Pentru funcția de președinte s-au înscris în cursă senatorul Vlad Pufu și Laurențiu Gabriel Banu.

Senatorul Vlad Pufu, proprietarul grupului de presă „Șansa-Focus” și al televiziunii de nișă „Medika”, președinte interimar al acestei structuri, spune că dorește în jurul său o „echipă serioasă” care să fie capabilă să facă „opoziție <terori roșii>, pe care PSD a instaurat-o la Buzău de aproape 30 de ani”: „Partidul Național Liberal e un partid foarte democratic, dinamic, în care există  foarte multe puncte de vedere, există foarte multe personalități și, totodată, orgolii. Ele se descarcă de multe ori la aceste alegeri, odată la patru ani. Există diversitate și, existând diversitate, se creează, ulterior, și competență. În urma acestor alegeri vom reuși sa cristalizăm o echipă serioasă, care va face opoziție acestei <terori roșii>, pe care PSD a instaurat-o la Buzău de aproape 30 de ani. Aceste alegeri vor stabili strategia noastră de abordare a opoziției. Ne vom stabili echipa de conducere și cei mai importanți oameni, care vor fi cei mai buni specialiști pe fiecare domeniu în parte: Sănătate, Cultură, Învățământ, astfel încât să avem analize pertinente și să facem o opoziție validă, serioasă și responsabilă la această comunicare din ce în ce mai pricinoasă a PSD. De aceea, alegerile la PNL au o mare însemnătate pentru viitorul electoral buzoian”, a declarat Pufu pentru ȘansaNews.

De partea cealalată, Laurențiu Gabriel Banu, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) și fost președinte al unei asociații a transportatorilor. Conform unui articol publicitar apărut pe portalul buzoienii.ro, acesta acuză faptul că noii lideri ai organizațiilor județeană și municipală nu ar fi avut „o viziune cu principii liberale”: „Candidez având convingerea că filiala PNL Buzău este una puternică, chiar dacă la cele două tururi de alegeri de anul trecut PNL Buzău NU a avut un rezultat foarte bun, deoarece ne-am trezit cu Lideri noi care NU au avut o viziune cu principii liberale. Am discutat cu foarte mulți colegi care au aceeași viziune, doar că unii dintre ei NU au curajul de a spune tot ce se întâmplă în această Organizație. Dar, sunt sigur că vor vota pentru principiile liberale și NU a unor obligații impuse de liderii actuali (…) Dacă la alegerile Parlamentare sloganul a fost : NE ÎNTOARCEM ACASĂ… acum va fi: NE RECÂȘTIGĂM ORGANIZAȚIA”.

Articole similare