luni, 06 iulie 2020

Alegeri fără surprize la PSD Buzău

Social-democrații buzoieni își aleg astăzi noua conducere județeană, în cadrul unei conferințe extraordinare care nu pare a rezerva niciun fel de surpriză. Spunem acest lucru întrucât, cu maximă probabilitate, pentru funcția de președinte există, până în acest moment, o singură candidatură, cea a actualului lider, deputatul Marcel Ciolacu.

Este clar că, în acest moment, Ciolacu nu are niciun contracandidat pe măsură la nivelul organizației județene, atât timp cât deține funcția de președinte al Camerei Deputaților și și-a asumat conducerea interimară a Partidului Social Democrat într-o perioadă de reconstrucție a acestuia după cele două șocuri electorale pe care PSD le-a suferit la alegerile europarlamentare și prezidențiale, când a decontat perioada în care la conducerea acestuia s-au aflat Liviu Dragnea și, ulterior, Viorica Dăncilă. Mai mult, în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea organizației județene, această structură politică a devenit „un model de bune practici” pentru întregul partid, așa cum se exprimau social-democrații buzoieni ori de câte ori cereau resetarea PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu a reușit să își fidelizeze liderii din județ, respectiv primarii, după ce a izbutit – atât din calitatea de vicepremier al guvernului Tudose, cât și din cea de președinte a Camerei Deputaților – să determine premierii social-democrați să aloce județului Buzău fonduri importante pentru investiții în infrastructură. Nu în ultimul rând, el a obținut performanța, în premieră în istoria ultimilor 30 de ani, de a se prezenta la alegerile parlamentare din anul 2016 cu o listă formată exclusiv din candidați buzoieni, fără „importuri” impuse de centru.

Și pentru funcția de președinte executiv vorbim tot despre un singur candidat, respectiv actualul deținător al funcției, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Tot astăzi vor fi aleși și cei 17 ai vicepreședinți ai organizației județene a Partidului Social Democrat – care, împreună cu președintele și președintele executiv, alcătuiesc Biroul Permanent Județean -, precum și cei 51 de delegați care vor reprezenta PSD Buzău la Congresul de la finele lunii februarie.

De notat că, până la această oră, președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care astăzi cere votul colegilor săi de organizație județeană pentru un nou mandat în fruntea acesteia, nu a dat un răspuns clar vizavi de o eventuală candidatură pentru șefia PSD. El a declarat, miercuri seară, la România TV, că nu este decis dacă va candida sau nu pentru funcţia de preşedinte al PSD, dar că aşa cum este normal, îşi scrie un proiect politic. El a mai precizat că îşi doreşte schimbarea Statutului partidului, în privinţa candidaturilor la funcţia de preşedinte al formaţiunii. „Nu am hotărât dacă voi candida. În primul rând, vreau să venim cu o groază de măsuri de schimbare a Statutului privind candidaturile. Cu cât vor fi mai mulţi candidaţi, cu atât vor fi mai multe proiecte politice. Nu sunt adeptul unei candidaturi unice”, a spus Ciolacu.

 

loading...
error: Content is protected !!