luni, 01 iunie 2020

Alături de tatăl său, preot la parohia „Sfânta Treime” din Dudești / Fotbalistul Gloriei Iulian Roșu, voluntar în noaptea de Înviere

Lumina în noaptea de Înviere a fost împărțită credincioșilor din fiecare parohie de câte un grup de maxim cinci voluntari, în urma unui acord între Mi­nisterul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română. Aceștia, selectați din rândul persoanelor tinere, cu o condiție fizică și medicală foarte bună, au avut rolul de a prelua, în noaptea de Înviere, Lumina de la preot și de a o împărți în parohii. Printre acești tineri s-a numărat și mijlocașul Gloriei Buzău, Iulian Roșu.

Licențiat la Facultatea de Teologie Pastorală Ortodoxă de la Universitatea Ovidius Constanța, fotba­listul echipei din Crâng este fiu de preot, tatăl său, Daniel Roșu, slujind la parohia „Sfânta Treime” din Dudești (Sectorul 3). î

„Tata este cel mai bun om pe care îl cunosc”

„Este un sentiment ușor diferit, pentru că nu am mai făcut nici eu, nici tata lucrul acesta până acum. Am mai mers doar cu Botezul sau cu icoana în cartier. N-am mers niciodată să împărțim Lumină. Pentru noi este un sentiment de bucurie, dar și de ușoară tristețe. Este mai mare bucuria pe care o vedem în ochii oamenilor pentru că își dau seama încă odată că Dumnezeu este cu noi. În momentele grele noi trebuie să fim uniți. Tata este cel mai bun om pe care îl cunosc. Din orice discuție pe care o ai cu el, ai ceva de învățat, iar pentru oamenii la care a ajuns astăzi cuvântul lui a fost cu siguranță o mân­gâiere”, le-a declarat Iulian Roșu jurnaliștilor de la GSP și ­Li­bertatea.

Iulian Roșu, dublu campion al României

Iulian Roșu are 25 de ani și a fost transferat în această iarnă de Gloria Buzău. Crescut la juniorii celor de la FCSB, Roșu a debutat în 2011, la numai 17 ani, în tricoul „roș-albaștrilor”, alături de care a câștigat titlul doi ani mai târziu.

S-a transferat apoi la Academica Clinceni, iar în 2014 semna cu Rapid, iar mai apoi cu Astra Giurgiu, unde avea să câștige al doilea titlu. A mai jucat la ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Poli Iași și Sportul Snagov.

loading...
error: Content is protected !!