Sport

Al șaselea transfer la Gloria

Gladun, adus împrumut de la FC Argeș

Gloria a început să „miște” pe piața transferurilor, după ce vineri a reușit să îi încorporeze pe Costică Budescu, Dragoș Grigore, Dorin Răilean și Dragoș Tescan. Sâmbătă, în amicalul cu Hermannstadt, un alt nume nou a apărut chiar de la primul fluier în garnitura trimisă pe teren de Andrei Prepeliță. Este vorba despre tânărul Cosmin Gladun, fotbalist care a evoluat anul trecut la Dumbrăvița. Transferul nu este definitiv, întrucât la finele stagiunii Gladun a semnat pentru FC Argeș.

Gladun și-a început junioratul la FC Porto Bega Timişoara şi a continuat la LPS Banatul. În vârstă de 22 de ani, a mai jucat în carieră ca fundaş stânga la Ripensia Timişoara şi, în ultimul sezon, la CSC Dumbrăviţa, bifând aproape o sută de prezenţe în Liga 2. Are trei convocări la Naţionala U20 a României şi a făcut parte din echipa Universităţii de Vest din Timişoara, cu care a câştigat Campionatul European Universitar, titlu obţinut în premieră de România.

Cel mai probabil, tânărul vine la Buzău, ca soluție de back-up, pentru a-i face concurență lui Sălceanu. În flancul stâng al apărării au mai evoluat pe parcursul sezonului trecut Ferraresso, dar și Pârvulescu. Cei doi preferă însă banda dreaptă a terenului.

Pe parcursul week-end-ului, venirile celor doi veterani, Budescu și Grigore, au fost intens comentate de fani, mulți dintre internauți opinând că cei doi sunt cam „în etate” pentru ritmul în care se joacă în Superligă. Alții, mai puțin la număr, au oferit argumentul 1983, an în care prim-secretarul Carolică îi aducea la Gloria pe Dudu Georgescu, Mitică Marcu și Valentin Kramer, a căror vârstă însumată era de 106 ani.  În amicalul cu Hermannstadt, încheiat 1-0 pentru sibieni, a jucat doar Constantin Budescu, Dragoș Grigore neevoluând niciun minut. Meciul s-a jucat la București, pe fostul Stadion IMGB, din Bulevardul Metalurgiei.

Articole similare