Sport

Al cincilea derby. Mai urmează două?

Metalul și-a respectat statutul de campioană a seriei secunde și a trecut, în week-end, de CSM Focșani, în cel de-al cincilea meci jucat în acest sezon împotriva vrâncenilor. Buzoienii s-au impus cu 2 la 1, după ce au avut 2 la 0, iar oaspeții au redus din diferență cu 10 minute înainte de final. Focșănenii rataseră un penalty în minutul 49, la scorul de 1 la 0 pentru elevii lui Vali Stan.

Cinci derby-uri s-au jucat în acest sezon în seria Metalului, între două echipe văzute la începutul sezonului, de mai toată lumea, drept favorite la primele două locuri. Patru s-au încheiat în favoarea buzoienilor, unul singur fiind câștigat de trupa de pe Milcov, chiar pe sinteticul Cornel Negoescu. Se întâmpla însă la finele lui septembrie 2023, iar de atunci polul de forță al seriei s-a mutat, fără niciun dubiu, la Buzău.

Dacă în seria a II-a lucrurile sunt clare de mult, în seria I încă nu se știe cine va obține locul al doilea, cel de care sunt interesați microbiștii buzoieni, întrucât Metalul va întâlni a doua clasată din eșalonul „moldovean” la baraj. ACS FC Bacău și CSM Bacău sunt la egalitate, cu 39 de puncte, urmând a se întâlni pe 18 mai, în meci direct.

Dacă, în cele două întâlniri, Metalul și Focșani vor triumfa, vor urma încă două derby-uri, al șaselea și al șaptelea, întrucât se va juca tur-retur.

Articole similare