Actualitate

„Ajungem Mari” învață copiii din centrele de plasament cum să nu devină victime pe Internet

Bullying-ul și cyberbullying-ul sunt două subiecte delicate și destul de întâlnite aproape zilnic și  de aceea voluntarii organizației „Ajungem Mari” din Buzău au dorit să le explice copiilor din centrele de plasament ce reprezintă fiecare dintre ele și ce trebuie să facă dacă trec prin episoade asemănătoare.

În ultima perioadă, din cauza pandemiei, copiii și tinerii petrec mult mai mult timp pe Internet și au mai multe interacțiuni virtuale cu diferite persoane și pot deveni victime ale cyber-bullying-ului, strategiilor de phishing sau furtului de identitate din cauză că nu știu să identifice aceste pericole și nu au instrumentele și metodele prin care se pot proteja. Alina, unul dintre cei mai noi voluntari  ai organizației „Ajungem Mari”, relatează câte ceva din activitatea pe care a realizat-o cu copiii: „În activitatea noastră de astăzi, ne-am propus să discutăm despre un subiect destul de întâlnit atât în mediul școlar cât și mediul on-line și anume bullying-ul și cyberbullying-ul. Ne-am dorit să conștientizeze care sunt cauzele și efectele acestui fenomen și cum pot ei ajuta în stoparea acestuia. Copiii au fost informați cu privire la rolul fundamental în apărarea victimelor bullyingului /cyberbullyingului și în raportarea acestora”. Copiii au vizionat un videoclip privind bullyingul în școală, apoi au discutat împreună cu voluntarii cum ar gestiona ei situațiile respective. Copiii s-au întâlnit cu astfel de situații, în care unii au fost mai curajoși, alții au păstrat în sinea lor și au trecut peste.

„Am deschis un nou capitol și foarte interesant privind traficul de persoane venind vorba de cyberbullying. Aici am vizionat din nou un alt filmuleț din care am aflat foarte multe lucruri. La finalul prezentării noastre ne-am jucat cu drag câteva joculețe în wordwall”, mai povestește Alina.

Articole similare