Monden

Aida Parascan și-a căutat liniștea pe ,,El Camino de Santiago”

El Camino, 800 km în 23 de zile… pe jos ! Aceasta a fost provocarea pe care Aida a simțit că trebuie să o treacă luna trecută ca să se regăsească și să înțeleagă de ce a trebuit să treacă prin încercările la care a fost supusă până acum. Un drum inițiatic care, spune ea, a meritat tot efortul și durerea. ,,O viață trăită în 23 de zile sau 23 de vieți trăite zi de zi. Percepția timpului e diferită, totul e altfel. De pe Camino te întorci un alt om. Întâlnești persoane din toate colțurile lumii care acolo, pe Camino, sunt prieteni care fac același drum, indiferent de vârstă, naționalitate, sex, religie”, a explicat pe scurt buzoianca.

După ce a luat o pauză din fața camerelor de luat vederi și de pe rețelele de socializare de aproximativ o lună, Aida a ales acum să spună exact unde a fost și de ce a simțit că trebuie să facă această călătorie inițiatică, mai ales după tragedia ultimei sarcini pierdute. Vedeta își propusese de mult să facă acest drum, după ce a auzit de la mai multe prietene ce simți când te întorci de acolo și cum te transformi și înțe­legi mai bine care îți este calea în viață.

,,Sunt fericită – bine, când nu sunt în bucătărie, îmi place să călătoresc. Am fost de curând în Istanbul (….) Nu am fost niciodată în Portugalia și, întâmplător, am decis să merg acolo câteva zile, să vizitez Fatima – este un loc deosebit, despre care s-a vorbit atât de mult. Și orice loc… de fapt, noi îl căutăm fizic pe Dumnezeu, dar de fapt noi ar trebui să mergem cu sufletul acolo’’, a povestit în urmă cu câteva luni Aida Parascan în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars. Studiind mai în detaliu acest drum inițiatic, Aida s-a decis asupra unei destinații mai complexe, drumul El Camino, pe care a și reușit să îl parcurgă cu brio și să bifeze noi prietenii și experiențe unice. ,,Mi-am făcut prieteni din Olanda, Franța, Spania, Cuba, Danemarca, Brazilia, toți mi-au fost camarazi și le mulțumesc pentru experiența unică! Trebuie să le mulțumesc copiilor mei care m-au susținut și s-au comportat exemplar cât timp am fost plecată, le mulțumesc prietenilor fără de care nu aș fi putut să fac această călătorie unică. Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor puterilor cerești pentru toate darurile spirituale și pentru acest drum care este Viață”, a scris Aida la întoarcerea de pe El Camino.

Înaintea Aidei, Gina Pistol a fost vedeta care a simțit chemarea divină ca să-și găsească fericirea și liniștea și a mers în Fatima, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Portugalia și din toată lumea creștină.

Reamintim că Aida Pa­rascan a devenit cunoscută în showbiz-ul mioritic după ce a câștigat marele premiu al competiții culinare ,,MasterChef 2013”. Buzoianca are trei copii și nu a fost căsătorită niciodată

 

Articole similare