Actualitate

FOTO | Ai programare la vaccin? Foarte bine, rămâi nevaccinat!

Bugetarii de la centrul de pe Horticolei s-au plictisit și au plecat acasă

Bătaie de joc la adresa buzoienilor care vor să se vaccineze. Joi seară, un cetățean programat pentru prima doză de ser Pfizer, care urma să i se administreze la ora 19.00, la centrul de la Liceul Henri Coandă de pe strada Horticolei, a avut surpriza să găsească la locația respectivă doar… portarul unității școlare. Omul s-a prezentat pentru vaccinare la ora 18.20, ocazie cu care a aflat de la portar că în centrul nu mai este nimeni. Mai mult, acesta l-a invitat să intre în incintă, pentru a se convinge singur.

În disperare de cauză, cetățeanul, care locuiește într-o comună buzoiană, s-a deplasat la centrul de vaccinare de la Liceul cu Program Sportiv, sperând că va putea obține măcar o informație cu privire la rezolvarea acestei situații. La LPS, centrul de vaccinare era însă închis.

Buzoianul nu s-a lăsat și a apelat la numărul 021.414.44.25., unde operatorul i-a indicat să încerce și a doua zi, exprimându-și regretul pentru situație. O situație care, dacă stăm să ne gândim bine, nu este una de neimaginat: oamenii de la centrul de vaccinare au plecat pur și simplu acasă, din reflexul de bugetar obișnuit ca, înaintea unei zile libere, să termine programul la prânz.

Totul în condițiile în care autoritățile centrale și județene se dau de ceasul morții pentru a convinge românii să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru a putea depăși cât mai rapid problemele generate de pandemie.

Ce spun oficialii

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Cristina Ungureanu, singurul oficial care a răspuns de la prima încercare la telefon, părea mai interesată de identitatea celui care a reclamat decât de starea de fapt. Ne-a promis că va investiga, nu înainte de a face o apreciere arogantă la adesa situației: „Nu cred că era aglomerație la ora aceea”. Ulterior, a revenit cu un telefon și ne-a precizat că angajații care lucrează la centrul de vaccinare i-au spus că l-ar fi sunat pe omul în cauză cu intenția de a-l reprograma, dar că acesta nu a răspuns. „Oricum nu l-ar fi vaccinat joi seară. La ora 19.00 erau doar două persoane programate și trebuia începută o doză”, ne-a declara Ungureanu.

La rândul său, prefectul Silviu Iordache a promis o investigație, nu înainte de a încerca și el să justifice gestul celor de la centrul de vaccinare. „Am fost informat în mai multe rânduri că sunt programări la ore precum 11.00, 17.00 și 19.00, iar în rest oamenii stau degeaba. Totuși, nimic nu scuză faptul că omul a venit degeaba”. În schimb, Iordache ne-a furnizat o informație liniștitoare: în curând, în județ vor fi organizate două centre de vaccinare drive-thru, la Buzău și Râmnicu Sărat, unde cetățenii din județ se vor vaccina în mașina proprie, fără programare. Suntem curioși cât de liniștit va fi, auzind această informație, omul care a nu s-a putut vaccina joi seara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!