Economic

Agrinvest a cumpărat o bază de recepție a cerealelor din Vaslui

Agrinvest – companie din Buzău ce furnizează materii prime agricole, oferă servicii de înființare a culturilor, consultanță tehnică și finanțare pentru fermieri, produce și comercializează cereale cu afaceri de 200 de milioane de lei (peste 40 de milioane de euro) în 2020 –  a făcut recent o nouă achiziție.

Concret, societatea a cumpărat o bază de recepție a cerealelor cu capacitate de circa 20.000 de tone în comuna Crețești din județul Vaslui. Este o investiție care, după ce vor fi făcute toate diligențele pentru a fi modernizată, va ajunge să valoreze peste 1 milion de euro, conform celor spuse de către reprezentanții companiei.

,,Achiziția a avut loc la licitație, baza de recepție făcând parte din portofoliul fostului Comcereal Vas­lui. Această mutare are la bază dorința de extindere la nivel național a serviciilor integrate către fermieri, care includ activitățile de achiziție cereale, vânzări de inputuri, dar și servicii financiare prin intermediul unei alte companii din grup, respectiv Agrinvest IFN”, a spus Ștefan Gheorghiță, directorul de dezvoltare al Agrinvest. Mai mult, acesta a mai adăugat că Moldova este o zonă de mare importanță în noua strategie de dezvoltare a companiei la nivel național.

Prin urmare, această achiziție face parte din planul de extindere la ni­vel național pe care compania îl are în desfășurare. Agrinvest își dorește să își extindă serviciile integrate către fermieri, dar și cele financiare prin intermediul Agrinvest IFN, o altă companie din grupul Agrinvest. De asemenea, în  luna aprilie, ING Bank România a acordat o facilitate de credit de 10 milioane de lei companiei Agrinvest IFN pentru creșterea creditării fermierilor mici și mijlocii și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei în anul 2021.

În prezent, Agrinvest își desfășoară activitatea în 17 puncte de lucru, cu o capacitate de peste 260 mii tone, situate în județele Buzău, Giurgiu, Galați, Tulcea, Brăila, Prahova, Teleorman, Dolj, Ialomița, Argeș și Vaslui, având posibilități mari de deschidere și a altor puncte de lucru pe o arie geografică mai extinsă. Activitatea este susținută de mijloace moder­ne, conforme cu legislația europeană. ,,Suntem siguri că ne vom dezvolta piețele pe care activăm, dar inten­ționăm și deschiderea de piețe noi, astfel încât programul de dezvoltare dorit a fi realizat până în 2025 să ducă la poziționarea noastră ca unul din cei mai importanți jucători pe piața de profil și să avem capacitatea de a răspunde cerin­țelor din ce în ce mai complexe ale partenerilor noștri de afaceri și de a-i ajuta pe aceștia în provocările noii politici agricole comunitare”, anunța compania anul trecut, când cunoscutul Ștefan Gheor­ghiță a preluat funcția de director de dezvoltare al Grupului Agrinvest.

Producător și comerciant din Buzău, Agrinvest achiziționează și comercializează toate tipurile de culturi agricole fundamentale: grâu, orz, orzoaică, floarea-soarelui, porumb, rapiță și soia. Facilitățile de depozitare sunt răspândite pe o arie geografică destul de mare. Astfel, la Buzău compania deține trei silozuri: Mihăilești, Pogoanele și Știubei. Trei silozuri mai sunt doar în Prahova. Dintre cele 17 depozite pe care le deține în total, cinci sunt cu uscător, iar șapte depozite au acces la transportul fero­viar de marfă, șase fiind depozite simple.

Articole similare