Sport

Advesar în premieră pentru Gloria în epilogul etapei a 5-a

Gloria încheie etapa a 5-a a Ligii a 2-a cu o partidă pe care o va susţine în această după-amiază, în Crâng, împotriva nou promovatei CSC Dumbrăviţa, o apariţie relativ nouă în fotbalul românesc şi pe care buzoienii o vor întâlni în premieră absolută. Este doar un detaliu, obiectivul antrenorului Cristi Pustai şi al elevilor săi îl reprezintă doar victoria, după ultimele două rezultate proaste, remiza din Crâng cu o altă nou-promovată, CSM Slatina şi înfrângerea de la Miercurea Ciuc, care au aruncat echipa pe locul 6, ultimul eligibil pentru play-off.

Dincolo, formaţia timişeană vine la Buzău după un eşec categoric pe teren propriu în faţa Stelei, 0-3, meci pe care l-au şi terminat cu doi jucători eliminaţi, Răzvan Ghinescu şi Toma Bodri, care nu vor avea drept de joc astăzi. În rest, Dumbrăviţa nu şi-a pierdut optimismul, iar cei de acolo speră la un rezultat pozitiv în Crâng. „Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă care se bate la play-off, cu un antrenor cu o experienţă mare în Liga I, Cristian Pustai, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Gloria Buzău este o echipă cu experienţă, cu mulţi jucători care au jucat la un nivel înalt, unii au multe sezoane în Liga I. De asemenea, investiţiile la ei sunt pe măsură, iar asta ne face misiunea şi mai dificilă. Dar mergem încrezători, ştim ce muncim în fiecare zi şi cred că putem scoate un rezultat pozitiv”, a declarat, înaintea deplasării de la Buzău, într-o conferinţă de presă, preparatorul fizic (!) al timişenilor, Alexandru Albert. Şi în această etapă, cine nu poate ajunge la stadion, poate urmări meciul din Crâng la TV, cu începere de la ora 16.30.

15 lei este intrarea generală, iar copiii sub 14 ani au accesul gratuit.

Dumbrăviţa, refugiul de lux al Timişoarei

CSC Dumbrăviţa a fost marea surpriză a barajelor de promovare în Liga a 2-a desfăşurate în această vară, în detrimentul mult mai experimentatei CSM Reşiţa, formaţie pregătită atunci de Dan Alexa. Este un club nou, înfiinţat oficial pe 29 mai 2018, când una dintre cele mai bogate comune din România a decis să treacă sportul pe un club de drept public. La puţin timp, echipa a promovat în Liga a 3-a, după un baraj cu campioana Mehedinţiului, Viitorul Şimian, iar acum, după patru ani, echipa e în eşalonul secund.

De altfel, comuna aflată la nord de capitala Banatului este, potrivit presei locale şi altor surse citate de liga 2.ro, un fel de Bel-Air al României, un cartier-dormitor al Timişoarei, unde milionarii şi oamenii cunoscuţi s-au înghesuit să-şi facă vile. Sunt inclusiv străzi private în localitate. PUZ-urile şi extinderile s-au făcut haotic, iar locuitorii se plâng, adesea, că nu au presiune la apă sau asfalt pe stradă, în ciuda banilor frumoşi din cont. Conform ultimului recensământ din 2011, comuna avea 7.522 de locuitori, dar între timp, se spune că a ajuns la peste 20.000 şi tot creşte. În ciuda acestui „boom” socio-economic, echipa de fotbal, de drept public şi fără posibilitatea unei eventuale promovări, a rămas doar în grija Primăriei. Iar astăzi o vom vedea la Buzău!

 

Articole similare