Monden

Adrian Enache, amintiri despre Mihaela Runceanu. Care este marele său regret

„Mergeam des la ea, după ore ne punea muzică la video, ne pregătea, mai stăteam la o bere. și era așa frumos… Dar în seară aia a trebuit să plec, pentru că aveam o teză dimineață. Ea mi-a spus să rămân, dar eu n-am putut. Am plecat toți, dar criminalul s-a întors. Dacă aș fi rămas…”, acesta este unul dintre regretele lui Adrian Enache, despre care a vorbit într-un interviu pe care l-a acordat la împlinire a 56 de ani. El este singurul apropiat al regretatei Mihaelei Runceanu care va trăi toată viaţa cu părerea de rău că i-ar fi putut salva viaţa interpretei.

Adrian Enache i-a fost elev şi prieten Mihaelei: „Eram la Mihaela mai mulţi elevi de-ai ei, la o palincă. Era şi textiera Roxana Popescu, prietena ei cea mai bună. Eu făceam naveta de la Galaţi la Bucureşti, iar Mihaela şi Roxana m-au invitat să rămân în seara aia, însă aveam o teză la matematică a doua zi şi a trebuit să plec”. Enache îşi aminteşte că la petrecere era prezent şi Daniel Constantin Ştefănescu, cel care avea s-o ucidă cu sânge rece pe Mihaela Runceanu, însă nimeni nu bănuia ce urma să se întâmple. „Pe ăla, că nu pot să-i spun altfel, l-a adus în casa ei un alt elev. La un moment dat, am plecat cu toții, inclusiv el… Eu m-am retras primul, pentru că trebuia să prind trenul. Dintre toţi, el s-a reîntors, nemernicul”, a încheiat interpretul.

Adrian Enache a fost unul dintre elevii preferaţi ai Mihaelei Runceanu, artista fiind cea care i-a îndrumat paşii către muzica uşoară. În tinereţe, Enache a cântat rock şi chiar a primit propunerea de a evolua în legendara trupă Compact. „De la ea am învățat tot ce știu și ea m-a descoperit, ea, care m-a dat muzicii așa cum sunt azi. Până la întâlnirea cu ea cântam într-o trupă rock, dar ea a văzut că puteam mai mult, că povestea mea trebuie scrisă altfel. Mulțumesc, Mihaela Runceanu!”, spune Adrian Enache.

El își amintește că a cântat cu cea mai bună trupă din oraş de pe vremea lui, antrenându-și
vocea cu AC/DC și Scorpions. „Am început cu rock, după care m-a remarcat Mihaela Runceanu la un spectacol la care au venit şi vedete de la Bucureşti. Trupa în care eram eu, Phoebus, câştigase şi «Baladele Dunării», un fel de «Cenaclul Flacăra», doar că era făcut de Lucian Avramescu. Prima dată am câştigat trofeul cu «Bună seara, iubito», după aceea a luat-o Loredana. Atunci Mihaela Runceanu mi-a zis: «Eşti prea frumos şi prea talentat să stai în mizeria asta», a spus ea. Rockerii erau mai neîngrijiţi, muzică rock nu se dădea la TV. «Vino să te fac vedetă de televiziune ca lumea, un cântăreţ cunoscut», au fost vorbele ei. Am făcut canto cu ea trei ani şi m-a aruncat în luptă la Mamaia, în ’89, iar din 300 de candidaţi am ajuns în primii zece, cu Aurelian Temişan”, a mai povestit Enache pentru adevărul.ro.

Articole similare