vineri, 16 aprilie 2021

Adoptia responsabila a unui caine din adapost

Ingrijirea unui animal de companie depaseste cu mult doar nevoia de hrana si adapost. Este nevoie de cercetare si planificare atenta pentru a aduce blanosul potrivit in casa ta si pentru a te asigura ca stilul tau de viata este cel ideal pentru noul tau animal de companie. Majoritatea cainilor salvati, care traiesc in adapost asteptand persoane cu suflet mare sa le ofere o noua casa, devin cu usurinta animale de companie docile si iubitoare, gata sa faca orice pentru o mangaiere si putina atentie. Dar, exista caini care au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda, pentru a invata sa aiba incredere in oameni si trebuie sa te asiguri ca ai resursele necesare pentru a te implica intr-o adoptie responsabila. Orice caine, indiferent de traumele pe care le-a suferit, poate invata ce este iubirea, daca traieste intr-un mediu plin de afectiune.

Esti pregatit sa adopti un caine?

Cand alegi sa adopti un caine, iti iei angajamentul de a ingriji un animal pentru tot restul vietii sale – asta ar putea insemna 10 pana la 15 ani. Pe masura ce stilul tau de viata se poate schimba, cum ar fi relocarea, un nou membru al familiei sau un alt job, animalul de companie va ramane o constanta in viata ta. Daca circumstantele se schimba, vei putea totusi sa ai grija de animalul tau de companie?

Aceasta este una dintre intrebarile pe care trebuie sa ti le pui inainte de a adopta un caine. Nu este corect fata de animalul cu ochii plini de speranta, ca tu sa-l iei din adapost doar pentru a-l abandona din nou. El nu te va abandona niciodata, deci, tu de ce ai face asta? Adopta de aici un caine si vei castiga un prieten pe viata!

ROLDA te ajuta cu tot ce ai nevoie

In procesul de adoptie, Fundatia ROLDA iti va fi alaturi la orice pas. Desi cu totii ne dorim ca animalele din adapost sa-si gaseasca un camin permanent si o familie iubitoare, adoptia se va finaliza abia in urma unor verificari ale persoanelor interesante si a unei compatibilitati evidente intre caine si familia alaturi de care urmeaza sa traiasca.

Personalitatea si stilul tau de viata, impreuna cu provocarile precum restrictiile de spatiu si timpul petrecut acasa, ar trebui luate in considerare inainte de a determina ce animal de companie este potrivit pentru mediul in care locuiesti. Cerceteaza diferite rase si cere personalului adapostului ROLDA indrumari. In adapost traiesc tot felul de caini, de la juniori energici, caini de talie mica, medie si mare, caini metisi, pana la caini varstinici care inca mai au o sansa sa se bucure de viata alaturi de o familie a lor. Voluntarii ROLDA te vor ajuta sa faci alegerea potrivita pentru tine si mediul in care locuiesti.

Daca in urma verificarilor Fundatia ROLDA considera ca esti pregatit sa primesti un nou suflet in viata ta, tot ce ramane de facut este sa semnezi un contract de adoptie si sa colaborezi in continuare cu voluntarii adapostului. Acest lucru inseamna sa mergi cu catelul adoptat la veterinarul cu care ROLDA colaboreaza, pentru a face un control gratuit de rutina, sa informezi din cand in cand personalul adapostului despre situatia cainelui si sa trimiti poze cu acesta.

loading...