Educație

Activitate inedită de lectură împreună: copii – părinți – profesori

Mâine sărbătorim „Ziua Internațională a Cititorului Împreună”. Pentru acestă zi, unele școli au trecut în agendă activități care să se petreacă în biblioteci.

O astfel de activitate va avea loc  în incinta Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău și este coordonată de consilierul școlar Simona Manuela Sîrbu de la  Școala Gimnazială „General Grigore Baștan”.

Cadrul didactic i-a invitat la bibliotecă pe elevii clasei a VII-a alături de părinții lor.  Este o  activitate în premieră pentru ei și pentru părinții lor, și pentru faptul că provin din medii defavorizate unde accesul la bibliotecă este mai scăzut.

Întâlnirea cu cea mai mare Bibliotecă din județ, cu bibliotecarii, va fi un moment de neuitat pentru toți, cu atât mai mult cu cât cadrul didactic dorește ca elevii școlii să își facă cu această ocazie și buletine de cititor, care să le permită să împrumute cărți și să continue lectura și acasă.

„Să citim împreună benzi desenate!” este tema activității propusă de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „General Grigore Baștan” pentru prima întâlnire cu lectura în formula părinte -copil- profesor. „Vor fi expuse cărți de benzi desenate, iar elevii își vor alege cărți, la sugestia profesorilor și ei vor citi cu glas tare, iar apoi vor citi, ca exemplu și părintii lor”, explică consilierul școlar Simona Manuela Sîrbu, care oferă și exemple. „Eu i-aș ghida să citească  volumul <Zâmbește>, de Raina Telgemeier și <Curaj>, tot de aceeași scriitoare ( cărțile ei au intrat în clasamentul YALSA al celor mai bune romane grafice pentru tineri din 2007), care prezintă povești despre ce înseamnă curajul de care trebuie să dăm dovadă ca să ne înțelegem și să ne depășim fricile și despre problemele cu care se confruntă acești copii în adolescență, despre prietenie și câștigarea încrederii în sine”, mai spune profesoara Simona Manuela Sîrbu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker