CulturăEducație

„Acasă de Crăciun”, concurs literar organizat de Biserica Sf. Mina

Un nou concurs literar pentru elevi este lansat de Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din municipiul Buzău, în această perioadă în care creștinii se pregătesc sufletește, prin post și fapte bune, pentru marea sărbătoare, Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos. Este vorba despre Concursul de Creație Literară „Nașterea Domnului – prilej de bucurie sfântă”  pe care Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina îl organizează  în colaborare cu Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Asociația Liga scriitorilor – filiala Buzău și revistele „Origini”, „Literadura” și „Caietele de la Țintești”.

La concurs sunt așteptați copiii cu vârsta până în 18 ani, pasionați de literatură și de scris, cu lucrările lor, care pot fi de poezie, proză, compunere, cu titlu la alegere, însă inspirat de tema concursului: „Acasă de Crăciun”.

Lucrările, redactate în limba română, în format doc/dox, cu font Times New Roman, 12, spațiere la un rând, sunt așteptate la adresa de e-mail [email protected] până cel târziu pe 1 decembrie 2022.

Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina” promite participanților o festivitate de premiere, așa cum a mai organizat, de altfel, și cu ocazia altor evenimente literare anterioare, în care va fi inclus și un moment literar artistic. Festivitatea de premiere este anunțată pentru data de 18 decembrie, începând cu ora 11.30, la Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Bulevardul Spiru Haret, municipiul Buzău. O surpriză frumoasă pentru participanți este faptul că, pe lângă diplome, vor primi și câte un exemplar al antologiei care va fi lansată cu acest prilej, intitulată „Acasă de Crăciun” și care va cuprinde cele mai frumoase texte înscrise în concurs.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din scriitorul Tudor Cicu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Elena Căpățînă, poetă, prozatoare,președinta Filialei Buzău a Asociației Liga Scriitorilor din România, membră a Uniunii Ziariștilor din România și Teo Cabel, poet și publicist, redactor șef al revistei „Literadura” .

Reamintim faptul că la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina”au avut pe parcursul acestui an mai multe concursuri litarare inițiate de pr. Alexandru Pripon, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu instituțiile de învățământ din municipiul Buzău, cu filialele locale ale U.Z.P.R. și Asociației „Liga Scriitorilor”, precum și cu alți parteneri interesați de încurajarea actului de creație  și de promovarea culturii.Un astfel de eveniment literar a fost dedicat mamei, în luna martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare