Actualitate

„Academia Faptelor Bune”, ajutor pentru mamele râmnicene

„Academia Faptelor Bune”, o organizație non guvernamentală care își propune să ofere ajutor și asistență persoanelor defavorizate, derulează un proiect prin care 20 de mame din Râmnicu Sărat vor primi un cadou foarte util pentru început de drum. Acțiunea este cofinanțată de Municipiul Râmnicu Sărat, prin Consiliul Local, în cadrul proiectului „Împreună susținem copilăria!”.

Astfel, proaspetele mămici vor primi un pachet ce va include un bax de scutece, aleze și șervetele umede, un flacon de vitamina D3 și ser fiziologic, precum și ceai pentru lactație. De asemenea, acestea vor mai primi un biberon, o tetină și o suzetă, un unguent protector, gel pentru baia celui mic, dar și o carte pentru educația, alimentația și îngrijirea copilului, care să răspundă tuturor nelămuririlor pe care mamele le au și să le ajute să își intre mai ușor în rol.

„Luna noiembrie a venit cu surprize pentru bebelușii ce se nasc în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Fiecare mamă primește, pentru ea și nou născut, un cadou foarte util la început de drum (…) 20 de trusouri așteaptă să cunoască 20 de bebeluși, cărora le urăm multă sănătate și îmbrățișări calde”, transmit reprezentanții „Academiei Faptelor Bune”.

Inițiativa organizației non-guvernamentale a fost lăudată pe rețelele de socializare, însă, câțiva râmniceni au adăugat și că Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu oferă condiții tocmai bune viitoarelor mămici, iar lipsa medicilor se resimte inclusiv la secția de neonatologie. „Poate Moș Crăciun vine și cu medici la spitalul nostru, păcat că avem curățenie, dar nu știm de ce ne pleacă medicii, din păcate. Poate îi convingem să se reîntoarcă!”, a adăugat un utilizator.

„Academia Faptelor Bune” mai desfășoară o altă acțiune la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar reprezentanții acesteia vor să schimbe aspectul secției de Pediatrie, unde doresc să amenajeze un loc de  joacă și alte activități pentru copiii internați în spital. Spațiul va fi dotat cu jocuri și jucării, materiale educative pentru toate grupele de vârstă, o mini bibliotecă și un spațiu de relaxare pentru mame. „Pereții vesel colorați și animați, de multe personaje din desene animate, îi vor face pe cei mici să uite că sunt într-un spital”, transmitea „Academia Faptelor Bune”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker