ActualitateEducație

Absolventă a Colegiului Economic, șefă de promoție la Boboc

Absolventă a Colegiului Economic din Buzău, Ionela-Mirabela Tutunea a finalizat cu succes studiile la arma „Rachete și Artilerie Antiaeriană”, din promoția „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, promoție care cuprinde un număr de 1.924 de absolvenți, dintre care 494 de maiștrii militari, 529 subofițeri și 901 ofițeri.  Fire ambițioasă, așa cum se prezintă într-o scurtă caracterizare, a fost prima încă de la admitere și a reușit să termine studiile școlii militare tot prima, fiind desemnată șefă de promoție. Ea consideră că a ajuns acolo unde îi este locul și tocmai de aceea eforturile ei au fost încununate cu succes.

„Am onoarea să vă salut!

Sunt elev caporal Tutunea Ionela-Mirabela, arma „Rachete și Artilerie Antiaeriană”,  iar astăzi vă voi împărtăși despre experiența mea din această școală, emoțiile, trăirile și eforturile care m-au adus în postura de ȘEFĂ A PROMOȚIEI 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia – 100”.

Fiecărui om îi este dat să ajungă acolo unde chiar îi este locul. Consider că aici este locul meu, că armata este menirea mea și sunt mândră că am reușit în acești doi ani de studiu să valorific fiecare experiență prin care am trecut”.

A studiat la Colegiul Economic la profilul turism, dar pasiunea sa pentru cariera militară i-a îndreptat pașii către școala militară de la Boboc, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene, despre care  Ionela-Mirabela Tutunea ne împărtășește câte ceva, și ne povestește din parcursul său către  performanță. „Am studiat la Colegiul Economic Buzău, profilul turism, iar pasiunea pentru cariera militară am avut-o dintotdeauna. Chiar dacă profilul nu a fost de așa natură încât să pot urma studiile la o școală militară dorința de a merge pe această cale a fost mai presus decât temerea mea.

Am avut prima medie de admitere și m-am ambiționat să învăț la fel de bine pe parcursul școlii. Chiar dacă mi-a fost greu la început și am întâmpinat multe piedici, m-am ambiționat și îmi spuneam în sinea mea că și atunci când nu mai pot, mai pot puțin.

Pot spune că am fost întotdeauna  o fire ambițioasă, mi-am îndeplinit sarcinile cu seriozitate și mi-am dorit să fiu cea mai bună în tot ceea ce fac. Sunt de părere că acesta a fost secretul pentru a ajunge până aici”, mai spune Ionela-Mirabela Tutunea.

Este recunoscătoare pentru această performanță și profesorilor de la  catedra de Rachete și Artilerie Antiaeriană care „i-au dat aripi”. „Profesorilor mei de la  catedra de Rachete și Artilerie Antiaeriană le datorez tot parcursul meu în această școală și le mulțumesc pentru profesionalism și seriozitatea și, de asemenea,  că m-au făcut să conștientizez cât de importantă este această armă în Armata României.

Totodată, le doresc colegilor mei mult succes pe drumul ales și puterea de a trece cu brio peste toate obstacolele pe care le vor întâlni în viață și să nu uite că sunt oameni speciali.

Îi îndemn pe viitorii elevi ai acestei școli să fie puternici și devotați carierei militare pentru că perseverența continuă și optimismul vor fi calea către succes”, sunt gândurile  tinerei buzoience la cald după festivitatea de absolvire.

Articole similare