vineri, 22 ianuarie 2021

A crezut că face afacerea vieții cu 800 de lei

Un buzoian care se recomanda drept cetățean turc a ajuns în arest după ce a păcălit un copil cu 800 lei, oferindu-i spre vânzare trei tinichele, în loc de bijuterii și un ceas din aur. Impresionat de povestea ,,servită” de bărbat, cum că este nevoit să-și vândă bunurile pentru a face rost de bani de combustibil pentru a ajunge acasă, adolescentul, în vârstă de 17 ani, s-a oferit să-l ajute. Când și-a dat seama că a fost înșelat, adolescentul a anunțat autoritățile, iar a doua zi escrocul a fost identificat și reținut.

,,În data de 26 noiembrie, polițiștii de investigații ­cri­minale din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unor înșelăciuni – un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în municipiul Buzău. Din ­veri­ficări s-a stabilit faptul că, în ziua de 25 noiembrie, bănui­tul ar fi indus în eroare persoana vătămată – un tânăr în vârstă de 17, din localitatea Luciu, prin atribuirea unei cetățenii false și i-ar fi oferit spre vânzare două inele din metal de culoare galbenă și un ceas de aceeași culoare, precizându-i că sunt din aur. Bărbatul solicita suma de bani sub pretextul că ar avea nevoie de carburant pentru ­alimentarea autovehiculului. Tânărul a cumpărat obiectele oferite de către buzoian contra sumei de 800 de lei. De asemenea, în data de 16 noiembrie a.c., folosind aceeași metodă, ar fi obținut de la un bărbat în vârstă de 52 de ani din Cili­bia, aproximativ 100 de lei.

Față de bănuit s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere si Arest Preventiv Buzău. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitu­lui”, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!