Administrație

Când se deschide Drăgaica anul acesta

Târgul Drăgaica se va ține și anul acesta în același loc cunoscut tuturor buzoienilor, în perioada 9-25 iunie. Taxa de intrare va fi de 3 lei/persoană, iar copiii și elevii sub 14 ani beneficiază de gratuitate. „Târgul Drăgaica din Buzău datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Dorim ca Drăgaica 2023 să continue ceea ce au realizat edițiile din ultimii ani, respectiv, un festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influențe etno și care, prin prezența meșterilor populari, să reînvie tradiția târgului de meșteșugari”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău.

Ca și anul trecut, în documentul Primăriei se menționează clar ce alimente pot fi comercializate în cadrul târgului, iar buzoienii vor avea de ales dintre dulciuri, porumb fiert și produse de patiserie, până la bine-cunoscutele grătare, cu diverse tipuri de carne, care mai de care mai îmbietoare. Cât privește articolele expuse la vânzare, reprezentanții Primăriei menționează că pot fi comercializate produse de artizanat handmade sau alte produse manufacturate, dar și articole din piele și blană.

Comercianții pot depune cereri de închiriere la sediul SC Piețe, Târguri și Oboare SA, din strada Independenței, nr. 11, până la data de 25 mai, iar în documentul municipalității se menționează că nu pot participa agenții economici care au datorii la bugetul local sau care au o durată de funcționare a societății mai mică de doi ani. Amplasarea tarabelor se va face conform unui plan bine stabilit și în concordanță cu șase zone prestabilite, pentru fiecare tip de activitate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker