Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Centrul „Iazul Morilor”

Sâmbătă, pe 25 martie, buzoienii sunt invitați la Centrul „Iazul Morilor”, alături de Roxana Nicolau, psihoterapeut şi supervizor în formarea terapiei cognitiv-comportamentale, care va susține o conferință interactivă urmată de un atelier practic cu tema „Capcanele mentale sau cum ne sabotăm”. Conferința va avea loc între orele 16.00 și 17.30, iar atelierul se va desfășura între orele 18.00 și 19.30.

Evenimentul se adresează adolescenților, adulților şi seniorilor care se confruntă cu anxietatea, depresia, retragerea socială sau cu stres cronic.

Proiectul „Buzău, oraş deschis stării de bine” este un program pentru sănătate și educație implementat de Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Casa de Cultură „George Băiculescu” Nehoiu

Se anunță o zi de neuitat în lumea artelor  plastice  și a teatrului de scenă, sâmbătă, 25 martie, la Casa de Cultură „George Băiculescu” din Orașul Nehoiu. Expoziția de artă plastică – pictură în ulei și acuarelă  „Taina culorilor” a Iulianei Cârstoiu, medic de origine nehoiană. Vernisajul va avea loc la ora 16.00 în foaierul artelor, etaj I; prezentator: preot Muguraș Băjan – Parohia „Cuvioasa Parascheva”  Valea Nehoiului. Programul de vizitare a expoziției este: vineri 13.00 -17.00, sâmbătă 14.00 – 20.00, duminică 9.00 – 13.00 și luni 9.00 – 13.00.

Începând cu ora 18.00, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Fii cuminte, Cristofor!” o comedie spumoasă, scrisă de Aurel Baranga după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Spectacolul este oferit de Asociația Generală a Inginerilor din România, Primăria Nehoiu, Casa de Cultură „George Băiculescu” și Asociația Social Culturală „Tainița Baștinei”. Biletele sunt gratuite, locurile se pot rezerva la casa de bilete. Telefon 0756.134.785

Shopping City Buzău

Se anunță un week-end delicios pentru buzoienii iubitori de dulciuri! În perioada 24-26 martie, în parcarea Shopping City Buzău, între orele 12.00-22.00, buzoienii se pot bucura de o expoziție cu vânzare de dulciuri și nu numai. Baclavale cu fistic și nucă, fursecuri cu smochine și fistic, rahat turcesc, raci, homari, calamari, midii, caracatiță, scoici, hamsii, dorada, lup de mare, sunt doar câteva dintre preparatele cu care sunt așteptați buzoienii.

Muzeul Județean Buzău

  • Buzoienii pot viziona expoziția temporară de artă decorativă „Sensuri”, cu lucrări semnate de artiștii plastici Georgeta Hlihor, Daniela Frumușeanu și Mihai Hlihor. Proiectul reunește panouri decorative textile de diferite dimensiuni, realizate în tehnici diverse, precum și obiecte din sticlă parietale şi rond-bosse în tehnica pate de verre. Expoziția „Sensuri” rămâne deschisă până în data de 15 aprilie 2023.
  • La Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, din strada Războieni, nr. 8, poate fi vizitată expoziția temporară de artă textilă „Formele gândului”, cu lucrări create în tehnica împâslirii de către artista vizuală Nicoleta Bică Bucșaru, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker