CulturăEducație

Cum au sărbătorit elevii de la „Tehnic” Ziua Culturii Naționale

Pe 13 ianuarie, elevii Liceului Tehnic au participat, la Iazul Morii, la două evenimente culturale, un omagiu adus „poetului nepereche”, Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie, zi în care se sărbătorește începând cu anul 2011 și Ziua Culturii Naționale.

Activitățile elevilor Liceului Tehnic au fost desfășurate  împreună cu elevi de la Școala  nr. 11, care a cuprins recital de poezii susținut de eleva Ana Maria Marin, clasa a IX-a B, și cântece  („Pe lângă plopii fără soț”) Sorina Samoilă, clasa IX-a E, pe versuri din opera lui Mihai Eminescu. La acest eveniment, eleva Denisa Badea, din clasa a IX-a D, a recitat o poezie a poetului romantic englez Byron. Au fost realizate și desene pe teme din poeziile celebre ale lui Eminescu de către elevele Andreea Munteanu și Ana Tudorache, din clasa a X-a C. Eleva Daria Panaitescu, din clasa a IX-a B, și-a prezentat propria poezie, intitulată „Vreau”. Toți elevii au fost antrenați într-o activitate de recunoaștere a celor mai cunoscute poezii ale lui Eminescu după traduceri în limba engleză. În final, Ansamblul „Balada” al Liceului Tehnic a prezentat dansuri tradiționale românești.

O altă activitate dedicată poetului național, la 173 de ani de la nașterea sa,  s-a derulat la Biblioteca Liceului Tehnic. Activitatea a fost denumită  generic „Trecut-au anii”. La ea au participat elevii care locuiesc în internatul liceului și a presupus un recital de poezie, expoziție de carte și informații inedite din viața și activitatea marelui nostru poet.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker