Economic

Pași pentru a construi propria măsuță de la zero

Indiferent dacă ești interesat de cum să construiești o masă pentru grădină, cum să construiești o măsuță de cafea sau orice altă varietate de mese artizanale pentru tine sau pentru altcineva, totul începe cu a afla elementele de bază.

Imagine de ansamblu bună asupra instrumentelor, abilităților și tehnicilor esențiale de care vei avea nevoie pentru acest proiect și alte metode de prelucrare a lemnului sunt pași importanți de știu. După cunoașterea materialelor și pașilor, nu numai că vei avea o masă super elegantă pe care să o prezenți, dar vei avea și încrederea de care ai nevoie pentru a trece la activități mai complicate.

Cum că te pregătești pentru a construi propria masă?

 

Va trebui să aduni următoarele instrumente pentru a-ți construi masa:

  • Lemnul: este evident esențial și poate fi achiziționat de la magazinul local de amenajări pentru locuințe. Pinul este o alegere excelentă, deoarece este accesibil, ușor de lucrat și durabil pentru utilizarea în mobilier. Alte opțiuni bune includ cireșul, plopul sau cedru. Verifică cu atenție fiecare bucată de lemn pentru fisuri sau deteriorări înainte de a cumpăra.
  • Fierăstrău: Un ferăstrău de masă de bază este tot ce ai nevoie pentru a tăia fiecare bucată de lemn. 
  • O parte importantă pentru construirea proiectului este șlefuirea lemnului, iar pentru aceasta poți descoperi aici gama de polizoare pneumatice care te poate ajuta să duci la bun sfârșit acest pas.

Alte elemente esențiale includ: burghiul, banda de măsurare, creionul, protecția pentru ochi/urechi/plămâni, un pătrat de viteză (cunoscut și ca instrument de marcare triunghiular al dulgherilor), șuruburi, fierăstrău de onglet, ferăstrău manual, ferăstrău circular sau ferăstrău puzzle (dacă ți să tai singur fiecare parte a lemnului), lipici de lemn și cleme. Toate acestea pot fi găsite în magazine precum Bricolaj.ro ce este specializat în acest domeniu.

De ce trebuie să ții cont când planifici o masă:



1. Ia măsurătorile potrivite: Este esențial să obțineți corect această schiță – și în special dimensiunile mesei tale, deoarece nu vrei să te alegi cu o masă strâmbă poziționată și cu un  proiect care va da greș.

  1. Taie lemnul: pune-ți echipamentul de siguranță, apoi ia-ți banda de măsurat și notează-ți dimensiunile pe fiecare bucată de lemn cu un creion. Utilizează pătratul de viteză pentru a desena linii tăiate pe lungimea lemnului, deoarece va oferi un unghi drept perfect.
  2. Asamblează masa: Veți avea câteva opțiuni când vine vorba de modul în care îmbinați fiecare piesă. Ceea ce alegei depinde de aspectul pe care îl căutați, de câtă susținere ai nevoie 

Pentru o imagine de ansamblu cuprinzătoare a fiecăruia dintre acești pași, consultă materiale vizuale și aruncă o privire profundă în tot ceea ce trebuie să faci. La fel ca mersul pe bicicletă, odată ce îți dai seama cum să construiești o masă, vei putea să iei acele abilități și să le utilizezi în oricare proiect pentru construirea mobilierului și nu numai.

Dezbaterea construcție vs cumpărare este comună și există câțiva factori care determină care va fi costul total. Totuși, aproape întotdeauna va fi mai rentabil să îți construiești propria masă decât să cumpări sau să ceri la comandă, deoarece o mare parte din ceea ce crește costul este forța de muncă.

Sursă foto: unsplash.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker