Actualitate

Nouă achiziție pentru pompierii buzoieni

Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 173 de ani de la bătălia din Dealu Sprii din 13 septembrie 1848, condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu, dată la care românii sărbătoresc Ziua Națională a Pompierilor din România.

Tot luni a avut loc ceremonia de avansare în grad a cadrelor militare de la nivelul instituției, precum și prezentarea ultimei achiziții intrată în dotarea pompierilor buzoieni.

Cea mai recentă dotare  care a intrat în rândul tehnicii de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buz„u este un modul cisternă achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. „Acest tip de modul are o capacitate de 8.000 litri, este dotat cu diferite sisteme special destinate ce facilitează refularea apei la nevoie și umplerea rapidă, fiind indispensabil la intervențiile în zonele greu accesibile sau fără surse de alimentare și în misiunile ce necesită cantitățți mari de apă la flux continuu pentru stingerea incendiilor de amploare”, precizează ISU Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker