Actualitate

Ce caută polițiștii din Capitală la hanul din Ulmeni

Percheziții, joi dimineață, în județul Buzău, într-un dosar care vizează și o clinică de înfrumusețare din Capitală. Verificări au loc în 8 locații din județ, una fiind la hanul din localitatea Ulmeni. Descinderile sunt efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, care derulează 45 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii – 12 în București, 8 în Buzău, 2 în Ilfov, 2 în Timiș și câte una în Argeș, Arad, Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea – și pun în executare 7 mandate de aducere.. Se pare că oamenii legii caută documente care să probeze posibila activitate infracțională, dar și bani, ustensile și alte obiecte care ar putea avea legătură cu dosarul.

Clinica aparține unui buzoian care a mai fost în mijlocul unui scandal și în 2019 legat de intervenții estetice fără personal specializat într-o locație din Suceava. Este vorba despre clinica Swiss EstetiX, condusă de buzoianul Valentin Burada, care între timp a devenit Swiss Clinics, după ce prima a fost închisă de autoritățile sanitare.

Conform anchetatorilor, infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei clinici de înfrumuseţare care funcţionează în municipiul Bucureşti, cu ocazia procedurilor de înfrumuseţare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât şi în alte locaţii partenere de pe teritoriul ţării de către angajaţi ori colaboratori. Intervențiile nu au fost evidenţiate în sistem contabil iar unii dintre cei care le au efectuat nu au îndeplinit, spun anchetatorii,  condiţiile esenţiale pentru exercitarea unei astfel de profesii.

Mai exact, mai multe proceduri de înfrumusețare, atât de tip invaziv, cât și non invaziv au fost efectuate de persoane nu aveau dreptul de a exercita profesia de estetician. Pe scurt, aceștia erau falși medici sau de medici de altă specialitate, chiar dentiști, care efectuau aceste operații.

Mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operațiilor estetice, potrivit Digi 24. Angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor.
Ancheta a pornit după ce autoritățile sanitare au retras autorizația clinicii, care începuse să facă proceduri într-un mall din Capitală. Acuzațiile de malpraxis au fost susținute de cliente desfigurate, care au povestit public experiențele îngrozitoare prin care au trecut.
Scandalul în jurul acestei clinici a început în 2019, când au apărut informații că angajați ai acesteia colaborează la nivel național cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker