Economic

5 moduri în care un SmartWatch vă poate îmbunătăți viața

Nu putem număra de câte ori am auzit oameni spunând că ceasurile inteligente sunt o risipă de bani. Din păcate, cei care spun acest lucru pur și simplu nu înțeleg exact ce este capabil să facă un ceas inteligent.

Există două tipuri de oameni care vor citi acest articol. Cei care cred că ceasurile sunt o risipă de bani și cei care vor să afle mai multe despre avantajele și dezavantajele ceasurilor inteligente, înainte de a se hotărî să cumpere sau nu unul.

Deci, dacă vă interesează acest subiect, consultați articolul nostru de mai jos. Suntem destul de siguri că, până la sfârșitul articolului, veți avea o idee mai bună despre dacă un ceas inteligent este potrivit stilului dvs. de viață sau nu.

Deci, ce poate face un ceas inteligent față de un smartphone, care să îl facă o investiție utilă? Să aruncăm o privire la unele dintre utilizările cheie ale unui ceas inteligent care v-ar putea convinge.

1. Vă spun mai mult decât cât este ceasul

Mulți oameni preferă să poarte un ceas. Scopul este fie funcțional (pentru a ști ce oră e), fie pentru că este la modă. Un ceas arată bine pe încheietura mâinii oricărei persoane.

Totuși, ceasurile tradiționale au devenit din ce în ce mai puțin populare datorită apariției smartphone-ului. Cine va alege să cumpere un ceas atunci când telefonul lor le spune ora, are un calendar și o alarmă? Este un punct valid și care explică scăderea vânzărilor de ceasuri din ultimii ani.

Ceasurile inteligente, smartwatch, schimbă această tendință, deoarece oferă ceva puțin diferit. Acestea includ toate funcțiile de bază ale unui ceas, dar fac și lucruri pe care smartphone-urile nu le pot face. Vom explica exact care sunt aceste lucruri pe parcursul acestui articol.

2. Un partener de călătorie la încheietura mâinii

James L. McQuivey, analist la Forrester Research, a descris un ceas inteligent ca fiind „cineva care știe mai multe despre ceea ce ai nevoie decât tine.”

De exemplu, un ceas inteligent cu GPS, precum navigatia de la autoturisme, este capabil să emită diferite vibrații la încheietura mâinii, pentru a vă spune dacă ar trebui să virați la dreapta sau la stânga, atunci când urmați instrucțiunile de navigare. În loc să vă uitați în mod constant la un smartphone, de exemplu, puteți urmări un ghid invizibil care vă informează în ce direcție să mergeți. Vă puteți concentra la drum sau admira peisajul, în loc să vă uitați la o hartă.

3. Găsirea unui telefon, a unei chei sau a unui dispozitiv este și mai ușoară

După cum știți, pierderea unui telefon sau a unor chei este o experiență extrem de frustrantă. Și pare că se întâmplă întotdeauna înainte de vreo ocazie importantă la care nu puteți întârzia. Din fericire, un ceas inteligent poate lăsa această inconveniență în trecut.

Majoritatea ceasurilor au o funcție de găsire a telefonului. Vă puteți conecta telefonul sau orice dispozitiv cu acesta și îl veți putea găsi prin ceas, ori de câte ori doriți. V-ați pierdut telefonul? Pur și simplu apăsați câteva butoane pe ceas pentru a-l localiza în câteva secunde.

4. Funcționează ca un tracker de fitness

Multe ceasuri inteligente au funcția centrală de urmărire a fitnessului. Acest lucru vă va ajuta să țineți pasul cu obiectivele dvs. Deci, dacă vă gândiți vreodată să vă luați un tracker de fitness sau un pedometru, îl puteți înlocui cu un ceas inteligent.

Ce poate face un ceas inteligent? Poate număra pașii, distanța, caloriile, urmări ritmul cardiac, pulsul și somnul. Unele pot calcula și alte valori importante de care ați putea avea nevoie. Există chiar și modele care sunt complet impermeabile și perfecte pentru înotători.

5. Răspundeți la mesaje și primiți apeluri instantaneu

Dacă aveți un ceas inteligent la încheietura mâinii, nu mai trebuie să vă scoateți telefonul din buzunar. Puteți primi apeluri sau răspunde la mesaje din mers. Acest lucru este util mai ales dacă faceți sport sau vă aflați într-un scenariu în care transportul unui telefon este prea incomod.

Unele ceasuri au, de asemenea, suport vocal. Puteți vorbi la încheietura mâinii și comunica cu cineva la mii de kilometri distanță!

Toate acestea se fac la o scară mult mai mică decât un smartphone, astfel încât, din punct de vedere al interfeței, interacțiunea poate deveni puțin dificilă. Un ceas inteligent nu va înlocui niciodată un telefon pentru aceste sarcini (cel puțin nu în viitorul apropiat), dar este cu siguranță foarte capabil atunci când este utilizat pentru perioade mici de timp, când transportul unui telefon este pur și simplu incomod.

Articole similare