Actualitate

FOTO / Autoutilitară plină cu deșeuri din construcții, confiscată. Amenda uriașă aplicată de Garda de Mediu

Garda de Mediu Buzău a anunțat vineri dimineață prima confiscare a unui autovehicul care transporta deșeuri din construcții care, cel mai probabil, ar fi fost abandonate undeva pe domeniul public. Autoutilitara a fost oprită de polițiști pe Șoseaua de centură a municipiului Buzău. Amenda aplicată în acest caz a fost de 30.000 lei, iar deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

În urma acțiunii comune din data de 15.04.2021 desfăsurată în baza Protocolului de colaborare și a Planului comun de acțiune, încheiat între Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală a Municipiului Buzău, un mijloc de transport încărcat cu saci conținând deșeuri inerte amestecate, rezultate din lucrări de construcții, aparținând unei persoane fizice a fost oprit în trafic de către reprenzentanți ai Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, în urma verificărilor efectuate, în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor, cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României – Legea 211/2011 și HG 1061/2008, au dispus sancționarea contravențională a făptuitorului cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport. Deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Acțiunile vor continua atât pe raza Municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în județ”,  anunță Garda de Mediu Buzău.

Articole similare