Actualitate

Peste 140 de pompieri mobilizați pentru intervenții de urgență în acest weekend

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, I.S.U. Buzău va monitoriza pemanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților, au anunțat reprezentanții instituției.

Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează peste 70 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor 6 echipaje SMURD, printre dotări aflându-se și 3 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 9 autospeciale dotate cu modul de descarcerare.

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor.

Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse„,  menționează reprezentanții ISU Buzău într-un comunicat de presă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker