Monden

Un aparat de făcut shaorma nou, de calitate, pentru un plus de rapiditate

Shaorma ocupă una dintre pozițiile de vârf în lista de preparate de tip fast-food îndrăgite de români. Este ușor și rapid de făcut, nu costă foarte mult, potolește foamea consumatorilor și are un gust foarte bun, care îi atrage atât pe cei mici, cât și pe adulți. Dacă pizza este pentru socializare, shaorma are rolul principal de a te sătura.

Deschiderea unui punct de vânzare tip shaorma și posibilitatea oferită clienților de a comanda direct sau pe net specialitățile dorite din acest preparat delicios poate aduce o mulțime de venituri unui antreprenor HoReCa, mai ales dacă își vinde produsele într-un loc aglomerat sau se poziționează foarte bine în online cu ofertele de shaorma pe care are capacitatea de a le oferi rapid, la înalte standarde de calitate.

4 elemente esențiale aducătoare de profit pentru o shaormerie

 Proprietarul unei astfel de afaceri fast food trebuie să fie extrem de atent la acei factori care îi pot influența în bine profitul planificat:

– rețetele de shaorma alese;

– tipul și gustul cărnii utilizate;

– prospețimea tuturor ingredientelor;

– viteza de preparare a diferitelor rețete de shaorma.

Dacă ne referim la acest ultim parametru de analiză, viteza de preparare, trebuie subliniat faptul că rapiditatea gătirii shaormei depinde în mod direct de echipamentul de lucru utilizat în bucătărie.

Un aparat shaorma performant, alături de priceperea aceluia care îl folosește, va face diferența și se va reflecta rapid în veniturile obținute.

Ce trebuie să cauți atunci când alegi un dispozitiv pentru a face shaorma?

Procesul de preparare al acestui tip de aliment fast food complex ca ingrediente este de fapt foarte simplu: de obicei legumele și carnea sunt învelite într-o foaie de aluat subțire și condimentate cu unul sau mai multe sosuri speciale.

Cu legumele, teoretic nu sunt mari probleme. Important este doar să fie foarte proaspete. Carnea însă trebuie să fie friptă așa cum trebuie pentru ca gustul de shaorma să fie unul cu adevărat bun în combinație cu celelalte ingrediente din rețetă.

Carnea pentru shaorma se prepară într-un aparat profesional cilindric mare, care arată spectaculos de cele mai multe ori pentru clienți. Pe o platformă de regulă rotativă există o țepușă unde se înfig bucățile de carne (în special de pui, dar și de vită, oaie etc.). Pe lateral sunt anumite elemente de încălzire care frig uniform carnea prin radierea căldurii, pe măsură ce baza aparatului se rotește în jurul axei sale.

Faptul că nu se folosește ulei (carnea să gătește în suc propriu) permite bucăților înfipte în țepușă să rămână moi, să nu se usuce. Efectiv, nu există posibilitatea de a face shaorma în adevăratul sens al cuvântului la o tigaie tradițională și nici măcar pe un grătar, deoarece carnea ar deveni prea uscată, arsă ori foarte grasă, iar gustul nu ar mai fi deloc acela căutat de iubitorii acestui preparat fast food internațional.

Aparat shaorma electric sau pe gaz?

Dacă shaormeria se află în interiorul unui supermarket sau dacă este vorba de un mic butic fast food, atunci ideal este a se procura un aparat de pregătit shaorma electric, deoarece nu dă bătăi de cap suplimentare. Pur și simplu îl instalezi și îl conectezi la priză. Nu te speria de consumul de curent electric: aparatul își va scoate banii de achiziție și pentru electricitatea necesară să funcționeze rapid, deoarece toată lumea iubește shaorma.

Dacă însă vrei să deschizi un mic chioșc stradal sau o rulotă alimentară, atunci ar trebui să te orientezi mai degrabă către un aparat shaorma pe gaz, deoarece nu va depinde de sursele de alimentare electrice și poate fi instalat oriunde dacă ai o butelie de gaz.

Aparatele cu gaz în acest caz sunt mult mai profitabile: la un foc mediu al arzătorului și gazul este consumat cu moderație, buteliile pot fi schimbate rar, iar costul alimentării acestora este mult mai mic, decât plata lunară pentru electricitate. Evident, contează și volumul cererilor de shaorma din cursul unei zile de lucru.

La TC Romania Crown Cool vei găsi un aparat shaorma perfect pentru afacerea ta fast food, indiferent de mărimea acesteia.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker