Actualitate

A plouat cu amenzi pentru lipsa măștilor de protecție

Amenzi de aproape 100.000 lei au fost aplicate în ultima săptămână, în Buzău, pentru nerespectarea măsurilor de protecție în contextul pandemiei COVID19.

În perioada 10-13 august, au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirii răspândirii virusului SarsCov2.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 500 de politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Au fost verificaţi peste 170 de agenţi economici şi au fost legitimate aproximativ 560 de persoane, cu respectarea prevederilor Legii 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

La două dintre societăţile comerciale verificare au fost constatate nereguli, ceea ce a impus aplicarea de sancţiuni.

În cazul a 70 dintre persoane au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, asa cum sunt reglementate de Legea 55/2020.

În total, în această săptămână au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale în contextul pandemiei, în valoare totală de peste 91.000 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada week-endului, iar polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

În data de 11 august, poliţiştii au efectuat verificări într-un complex comercial situat în municipiul Buzău, în zona Obor, în vederea respectării normelor de protecție sanitară de către comercianţi şi cumpărători. Poliţiştii au constatat că trei dintre comercianţi nu respectau prevederile legale privind prevenirea răspândirii virusului Sars-COV2, în sensul că nu purtau mască de protecție.

Astfel, au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker