Actualitate

Ministrul Sănătății a cerut la Rm. Sărat o nouă evaluare a situației îmbolnăvirilor cu Covid 19 din județ

Duminică, 21 iunie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Râmnicu Sărat. După discuțiile purtate cu edilul orașului, primarul Sorin Cîrjan, a prezentat câteva concluzii. O veste bună ar fi că ministerul va solicita astăzi Direcției de Sănătate Publică o nouă expertiză a situației îmbolnăvirilor cu Covid 19, de la Buzău.

„ Mâine(n.r. luni, 22 iunie) ar urma ca Ministrul Sănătății să ceară DSP Buzău o nouă evaluare a situației din județ și să pregătească astfel, momentul revenirii la funcționalitatea normală a spitalelor”, transmite primarul Sorin Cîrjan pe pagina sa de socializare. El relatează vizita ministerului Sănătății la Spitalul din Râmnicu Sărat și concluzia la care acesta a ajuns în urma acesteia.

Din relatarea primarului reiese că oficialul nu și-ar fi schimbat punctul de vedere cu privire la redeschiderea unității medicale râmnicene: „De curând am primit vizita Ministrului Sănătății, domnului Nelu Tătaru, căruia îi mulțumesc pentru că a onorat invitația noastră! Am avut astfel ocazia de a-i prezenta situația spitalului nostru și mai ales a miilor de râmniceni care de peste trei luni se confruntă cu lipsa serviciilor medicale. Ca bun cunoscător al sistemului medical, pe care îl conduce de câteva luni, domnia sa știe foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat și se confruntă localitățile în care spitalele au fost transformate în unități de suport COVID-19. L-am insoțit și într-o scurtă vizită la Spitalul Municipal, unde directorul medical, doamna doctor Felicia Vasile, i-a prezentat domnului ministru pașii pe care conducerea unității și personalul medical i-au pregătit pentru deschiderea spitalului și Ambulatoriului de specialitate. Din păcate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri din țară și din județ face mai dificil acest proces momentan, însă am primit asigurări că vom fi sprijiniți ca imediat ce vor fi întrunite condițiile, Spitalul Municipal să-și redeschidă porțile”, a scris pe Facebook primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker