Politic

Eșec de proporții: doar 76 de buzoieni au semnat petiția Vioricăi Dăncilă ,,Spune NU TĂIERII PENSIILOR Și SALARIILOR!”

La 12 zile de la depunerea petiției online ,,Spune NU TĂIERII PENSIILOR Și SALARIILOR!”, inițiată de Partidul Social Democrat și de Viorica Dăncilă, s-au strâns sub 6.500 de semnături în favoarea ei, pe site-ul petitieonline.com. Pentru comparație, petiția pentru interzicerea defrișărilor are peste 180.000 de semnături, iar cea intitulată „Opriți ilegalitățile în gestionarea câinilor fără stăpân” a strâns circa 55.000 de semnături.

Din cele 6.426 semnături strânse de petiția lui Dăncilă până la 2 octombrie, ora 16,00, 1.032 erau din București, 468 din Craiova și 205 din Constanța. Petiția izbutise să capteze atenția, până la același moment, a 76 de buzoieni, printre care președintele Camerei ­De­putaților, Marcel Ciolacu, senatorul Lucian Romașca­nu, deputații Ionela Dobrică și Sorin Lazăr. Dintre buzoienii care au semnat și respectiva petiție îi amintim pe Adrian Petre și Romeo Lungu, vicepreședinți ai Consiliului Județean, consilieriul jude­țean Alexandru Bușcu și consilierul municipal Daniel Lambru.

,,Am semnat <Pactul pentru bunăstarea româ­nilor> pentru că sunt convins că salariile și pensiile trebuie să crească în continuare, iar tinerii antreprenori și cei cu activități independente trebuie să beneficieze de taxe și impozite mici pentru a se putea dezvolta. Dacă și tu crezi în aceste lucruri, te invit să semnezi petiția online la www.pactul.ro. Partidele de opoziție au anunțat deja că vor introduce măsuri de austeritate dacă vor ajunge la putere, de aceea stă în puterea noastră să îi oprim și să ne asigurăm că salariile și pensiile nu vor mai fi niciodată tăiate în România! Semnează și tu Pactul! www.pactul.ro”, a scris pe Facebook liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președintele Camerei ­De­putaților.

,,Am semnat petiția pentru Pactul propus de PSD. Normalitatea este ca ­be­neficiile câștigate să nu poată fi afectate de decizii politicianiste, indiferent de partidul aflat la guvernare. Doar un argument – salariul mediu orar (după majorări) este de 6,8 euro, față de media Uniunii Europene de 27,7 euro. Asta înseamnă circa 25% din venituri în contextul unei productivitati medii de 67,7% din media UE…”, a scris, la rândul său, pe pagina sa de socializare, senatorul Lucian Romașcanu.

O petiție on-line a fost lansată de Viorica Dăncilă, care le cere românilor să semneze pentru pactul anti-austeritate. Șefa Guvernului susține că niciunul dintre partidele de opoziție nu a semnat pactul propus în urmă cu aproape două săptămâni, iar acest lucru „ne îngrijorează și ne face să credem că pregătesc noi tăieri ale salariilor și pensiilor, concedieri și creșteri ale impozitelor și taxelor (…) Și pentru că pe oamenii politici ai opoziției nu ne putem baza, invit membri ai societății civile – cetățeni și organizații – care își doresc cu adevărat binele public, să susțină și să semneze acest pact”, scrie Dăncilă.

„Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker