Sport

Sud-africanul Bowers vrea să se impună în rugbyul românesc la Gloria

Desemnat „Jucătorul meciului” pe care Gloria l-a pierdut, 17-33, pe terenul Stelei, în prima etapă a SuperLigii de rugby, uvertura buzoienilor, sud-africa­nul Wilfred Bowers (23 ani, 1,77m și 78 kg), a fost ales și „Jucătorul etapei”.

Marcator al unui eseu, a două transformări și a unei  lovituri de pedeapsă în res­pectiva partidă, jucătorul sud-african a fost om de bază al echipei, atât în apărare, cât și în atac.

„Este o onoare, un ­pri­vilegiu și sunt fericit că munca pe care am depus-o pe teren a fost recunoscută și răsplătită, mul­țumesc lui Dumnezeu și colegilor mei că m-au ajutat să obțin asta. Ceea ce ne-am propus ca echipă este să terminăm în primele patru în acest sezon și doresc să ajut cât pot de mult echipa și colegii să ne îndeplinim acest obiectiv”, a declarat Bowers pentru site-ul oficial al Federației, frr.ro.

În curs de acomodare la Buzău

Tânărul rugbist sud-african a vorbit și despre noua sa casă și “familie” și despre felul în care s-a acomodat la Buzău, cu alt stil de viață, alte tradiții și alte obiceiuri: „Încerc să învăț cât mai multe despre cultura, tradițiile și obiceiurile de aici, să îi cunosc cât mai bine pe jucători, să învăț limba, parte care, trebuie să recunosc, mi se pare destul de dificilă. Mă ajută mult faptul că în echipă am conaționali, apoi alți ju­cători străini și că putem vorbi engleza, ceea ce face adaptarea mult mai ușoară. Suntem o echipă tânără și începem să ne cunoaștem din ce în ce mai bine, simt că putem construi lucruri frumoase împreună, că putem crește, că putem urca în clasament față de anul trecut, pentru că avem mulți jucători tineri de calitate și că vom învăța mult mai multe lucruri cu cât vom juca mai mult în SuperLigă”.

Obiective personale și cu echipa

Bowers a dezvăluit pentru frr.ro care sunt obiectivele cu care a început noul sezon. Personal, uvertura Gloriei a precizat că-și dorește să devină unul dintre cei mai buni jucători din România, iar cu echipa să termine între primele patru echipe.

„Personal îmi doresc să fiu unul dintre cei mai buni jucători din SuperLigă, să pot concura cu cei mai buni marcatori, dacă nu să fiu chiar cel mai bun, indiferent dacă punctez prin eseuri sau transformări. Ca și obiectiv, echipa își doreste să termine în primele patru în acest sezon, avem o mare șansă să facem asta și, dacă vom da totul pe teren și vom juca la potențialul nostru maxim, acest lucru poate deveni o realitate”, a spus Bowers.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker