Sport

Transfer de referinţă la HC Buzău

Fostul internaţional Alin Şania va îmbrăca tricoul echipei buzoiene

Aproape de reluarea pregătirilor pentru noul sezon, HC Buzău a reuşit să dea o adevărată lovitură. Staff-ul echipei masculine de handbal l-a convins să evolueze în sezonul următor la Buzău pe fostul internaţional Alin Şania. În vârstă de 36 de ani, interul stânga a jucat în ultimii doi ani la Politehnica Timi­şoara, de care s-a despărţit în această vară cu un trofeu, Cupa României.

Alin Şania a mai evoluat de-a lungul carierei la Minaur Baia Ma­re, Dună­rea Că­lăraşi, Steaua şi Dinamo în Liga Naţională, cu ultimele două echipe reuşind să câştige şi titlul de campion. Alin Şania a rămas în memoria iubitorilor handbalului cu evloluţia din meciul retur Rusia – România (scor 32-37), din play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2011, în urma căruia Naţionala a ajuns pentru ultima dată la un turneu final.

Atunci, interul stânga a înscris 8 goluri. Alături de Alin Şania, la HC Buzău au mai fost transferaţi până acum alţi patru jucători: fran­cezul Fabacary Dieme (Valence, centru), George Alexandru (CSM Bucureşti, extremă dreapta), Zamfir Dumitrana (CSM Alexandria, pivot) şi Alexandru Tălmaciu (CNOT Braşov, inter stânga).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker