Educație

980 de copii, la concursul „Simfonia iernii“

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău are deschisă o expoziție-concurs dedicată sărbătorilor de iarnă. Cei doritori să vadă lucrările a 980 de copii din întreaga țară și din Republica Moldova, care au participat la concurs, o pot face până pe 10 ianuarie. Expoziția este amenajată la sala de sport a instituției de învățământ.

Expoziția  concurs este intitulată  ,,În așteptarea sărbătorilor de iarnă“ și  face parte din cadrul Proiectului  educativ, cu participare națională, ,,Simfonia iernii“, ediția a zecea, an școlar 2022-2023. Proiectul  este organizat şi coordonat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 18 Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău,  în parteneriat cu:  Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman Buzău, Palatul Copiilor Buzău, Liceul de Arte ,,Margareta  Sterian“ Buzău, Grădinițele cu Program Prelungit Nr. 10 , Nr. 3, Căsuța Piticilor din Buzău, Școlile gimnaziale ,,Ion Creangă“,  ,,G.E. Palade“, Vadu Pașii din  Buzău și Școala Gimnazială  Nr. 17 Galați.

Lucia Șomoiag

,, Este bine ştiut faptul cã în fiecare zonã a ƫãrii, sãrbãtorile de iarnã sunt trăite şi percepute într-un mod diferit. De aceea, noi, cadrele didactice trebuie să le transmitem copiilor dorinţa de a întâmpina cu sufletele deschise aceste sărbători, de a păstra și transmite mai departe obiceiurile și tradițiile de iarnă  specifice zonei în care trăim.  

Scopul concursului, organizat de noi, este acela de a valorifica potenţialul artistic şi creativ al copiilor, prin intermediul activităţilor plastice şi practice, cultivarea şi menţinerea interesului pentru păstrarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă. Anul acesta  s-au înscris, la concurs,  peste 250 de unități școlare, din 29 de județe, dar și  unități școlare din Republica Moldova”, spune directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău, Lucia Șomoiag.

La rândul ei, prof. Daniela Teodorescu, iniţiatoarea acestui proiect, făcând referire la modul de desfășurare a competiției spune că „ Evaluarea celor 980 de  lucrări înscrise  s-a realizat pe 3 secțiuni – desen/pictură, colaj și podoabe pentru sărbătorile de iarnă și pe două nivele de vȃrstă – nivel preșcolar și nivel primar. Evaluarea lucrărilor nu a fost deloc una simplă și ușoară deoarece, toate lucrările sunt foarte frumoase, bine realizate și prezintă o ilustrare cât mai amplã şi completă a frumuseţii obiceiurilor de iarnă, astfel predominã imaginile specifice sãrbãtoririi Sfântului Nicolae, Sărbătorilor de Crăciun şi a Anului Nou. Și această ediție s-a dovedit a fi una foarte valoroasă atȃt prin numărul foarte mare de participanți dar și prin frumusețea, unicitatea, originalitatea lucrărilor înscrise în concurs”.

Conducerea unității de învățământ mulțumește tuturor pentru participare:„Mulƫumim și felicitări, tuturor participanƫilor, cadrelor didactice îndrumătoare de grup, dar și pãrinƫilor pentru susƫinerea unor astfel de activități, partenerilor  implicaţi în acest proiect şi îi aşteptãm  cu  drag şi la urmãtoarele evenimente organizate de Grãdiniƫa cu program prelungit nr. 18 Buzãu.“

 

 

 

Articole similare