vineri, 14 august 2020

81 situații de urgență, în doar trei zile

În cursul ultimelor trei zile, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 81 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 53.

În plus, salvatorii  buzoieni au participat la cinci intervenții ce au presupus stingerea incendiilor. Ei au mai avut şi o intervenție în care au fost solicitați pentru asanarea muniției neexplodate şi au efectuat 11 controale/acțiuni de prevenire, precum și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților, recunoașteri în teren în vederea pregătirii pentru eventuale situații de urgență în cadrul obiectivelor acestora precum și asigurare măsuri P.S.I, asigurare la locul desfașurării unor evenimente publice și alte misiuni.

 Intervenţii speciale: accidente de circulaţie şi incendii

În data de 20 decembrie, la ora 15,48 – forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Rămnicu Sărat (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină la un accident rutier, cu 2 autoturisme implicate, produs în Rămnicu Sărat. În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă, căreia i s-a acordat prim ajutor medical și ulterior fiind transportată la spitalul municipal Rămnicu Sărat. În cursul aceleiaşi zile, la ora 17,01 – forțe și mijloace din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu (o autospecială de stingere cu apă și spumă) au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea  Băscenii de Jos, din comuna Calvini. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 10 etri pătraţi.

A doua zi, la ora 14,55 – forţe şi mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină pentru acordarea măsurilor P.S.I. la un accident rutier (1 auto rasturnat) produs pe DN2E85, loc. Poșta Calnău. În urma accidentului au rezultat 2 victime (1 inconștientă și 1 conștientă) s-a acordat prim ajutor medical și ulterior au fost transportate la UPU Buzău. În seara aceleiaşi zile, la ora 19,38 – forţe şi mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină pentru deblocare ușă în municipiul Buzău. Persoana a fost gasită în locuință, s-au acordat îngrijiri medicale, dar aceasta a refuzat transportul la spital. La ora 00,26 – forţe şi mijloace din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu (2 autospeciale cu apă și spumă) au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Nehoiașu. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

loading...
error: Content is protected !!