vineri, 22 ianuarie 2021

7 lucruri pe care nu le știai despre Singapore

Singapore, pare să fie acum cel mai scump oraș din lume. De la independența sa, din 1965, acest oraș-stat și-a valorificat la maximum poziția sa comercială excepțională, la intrarea în strâmtoarea Malacca. Aici se află cel mai mare port din Singapore. Puțini observatori au dorit să parieze atunci pe succesul său, pentru că șansele de supraviețuire ale acestui stat păreau mici. Și totuși, iată că de atunci, Singapore a dobândit un succes de invidiat, probabil asta se datorează și politicianului Lee Kuan Yew – prim ministru în perioada 1965-1990, considerat un arhitect al orașului.

Află în acest articol 7 lucruri deosebite despre Singapore, care fac din acest stat unul impresionant, apreciat de turiștii din toată lumea.

  1. Un stat – oraș insular

Singapore este un oraș cu o singură insulă, dar în jurul lui se află mai multe insule pitorești, precum: Sentosa, Sf.Ioan, Lazarus, Kusu, Rawa, Bintan, Gili, Karimun. Turiștii care vin aici au parte de multă distracție, activități neobișnuite, peisaje pitorești, plajă și mult soare.

Singapore este un oraș foarte frumos, unde se pot obține însă amenzi pentru orice (dacă scuipi gumă pe stradă, dacă arunci o bucată de hârtie pe jos, etc). Se spune că aici aproape că nu există nicio infracțiune întrucât ești prins rapid și legea se aplică imediat, iar pedepsele sunt dure. Singapore este considerat în prezent aproape cel mai sigur loc din lume.

Toți turiștii care vin aici trebuie să respecte legile, dacă nu vor să devină nervoși din pricina amenzilor pe care le vor lua.

  1. Singapore, orașul cascadelor artificiale

Prima cascadă artificială din Singapore se află în parcul Jurong Bird și a fost construită în anul 1971. La Cloud Forest, Garden by the Bay, se află o uriașă cascadă indoor, care are înălțimea de 35 m. La Jewel se află cea mai înaltă cascadă de aici, care are 40 m.

  1. Fascinantul safari de noapte

În Singapore, turiștii pot vizita locuri unice, cum ar fi și Night Safari, care este primul safari de noapte din lume. Grădina Zoologică din acest stat este printre cele mai mari din lume și se laudă cu cele peste 3.000 de specii de animale. Aceasta este deschisă și noaptea, deci turiștii pot face o rută nocturnă pentru a vedea peste 1.000 de animale.

  1. Jocurile de noroc în Singapore

Turiștii care vin în Singapore și sunt pasionați de activitățile de tip cazino, trebuie să știe că aici vor avea parte de distracție, pentru că țara găzduiește două din cele mai apreciate stațiuni de cazino din Asia. Cele mai mari și populare cazinouri sunt la:

  • Marina Bay Sands cu peste 1.500 de sloturi și 500 de mese de jucat
  • Resorts World Santosa cu cele mai bune activități de tip casinou din zonă.

Localnicii trebuie să plătească o taxă de $100 dacă vor să intre într-un cazinou, dar turiștii au acces gratuit. Având în vedere faptul că jocurile de noroc sunt interzise în Indonezia, mulți indonezieni vin aici pentru a se bucura de această distracție. Până și fosta loterie organizată de guvern, din Indonezia, a fost deschisă doar câțiva ani, însă în prezent este închisă din cauza protestelor islamiștilor. Loteria din Singapore însă funcționează și acum, iar pasionații de jocuri de noroc pot paria acum și online, pe site-uri precum data SGP.

  1. Singapore este unul dintre cele mai verzi orașe din lume

Acest oraș impresionează prin construcții zgârie-nori, dar și prin faptul că este plin de verdeață luxuriantă, are aproximativ 700 km2 acoperiți de vegetație, numeroase parcuri și grădini. Aici oamenii vorbesc engleza, dar au și un limbaj convențional, mai colorat, numit Singlish.

  1. Singapore, numit „Orașul leului”

Această denumire vine de la numele sanscrit Singapura, al orașului și a fost dată de un prinț din insula Singapura, pe nume Sang Nila Utama. Simbolul național al orașului-stat Singapore este statuia MerLion, a unui leu cu coadă de pește.

 

loading...
error: Content is protected !!