Economic

6 sfaturi pentru a citi mai multe cărți

Dacă ești în căutarea unor sfaturi simple pentru citirea cărților, atunci acest post este pentru tine! Nu contează dacă abia ai intrat în obișnuința de a cumpăra cărți de citit sau ești un veteran experimentat, există ceva pentru toată lumea.

Această listă conține câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru cel mai bun hobby în care să te implici. Cărțile îți permit să îți umpli creierul cu cunoștințe nesfârșite, ceea ce, la rândul său, ajută la dezvoltarea personală generală. Suntem adepții dezvoltării personale, așa că suntem întotdeauna dispuși să investim în cărți de citit care să ne aducă beneficii.

1. Citește cel puțin 1 pagină în fiecare zi

Dacă cititul este un lucru pe care nu obișnuiești să îl faci, îți recomand să o iei mai ușor. Începe prin a citi doar 1 pagină dintr-o carte pe zi. Fă asta timp de o săptămână. Apoi, treci la 2 pagini la fiecare 3 zile. Înainte să-ți dai seama, vei citi capitole întregi într-o singură ședință.

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să încerci să citești o grămadă de pagini din cărți de citit într-o singură zi, dacă nu ești obișnuit cu asta. Îți vei copleși rapid creierul și îl vei stresa. Nu este o cursă, așa că ia-o ușor și pregătește-te încet.

Acesta este unul dintre sfaturile noastre preferate pentru citirea cărților, deoarece este atât de simplu de pus în aplicare.

2. Fii deschis la diverse genuri de cărți

Acest lucru se aplică în orice etapă a obiceiului de cărți de citit în care te afli. Dacă ești nou-nouț, orice gen este acceptabil. Sau, dacă ești un „profesionist” al cititului de cărți luate dintr-o librărie online, atunci acest lucru se aplică și în cazul tău.

Nu îți permite să te blochezi doar la un anumit gen de cărți de citit. Chiar dacă preferi cărțile de non-ficțiune, gândește-te că există pepite interesante de cunoștințe pe care le poți culege și din titlurile de ficțiune.

Ideea este că trebuie să înțelegi că există valoare care poate fi obținută în tot felul de genuri. De asemenea, te ajută să devii un cititor mai complet. Așadar, nu îți fie teamă să ieși și să explorezi alte stiluri pe care nu le-ai mai încercat până acum.

3. Cititul nu este o cursă, nu te grăbi

Fie că citești pentru plăcerea personală, fie că ești în misiune de a învăța ceva, nu te grăbi! Nu ai nimic de câștigat dacă încerci să parcurgi cărți de citit cât mai repede.

Dacă te grăbești, cel mai probabil vei ajunge să pierzi unele informații interesante sau să nu înțelegi pe deplin ceea ce citești. Acest lucru te poate da peste cap în timp ce continui să parcurgi cartea, deoarece nu vei putea face anumite conexiuni. Ia-o ușor și bucură-te de acest proces.

Vei ajunge să înțelegi de ce considerăm că acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru citirea cărților, deoarece atât de multe lucruri se leagă de acesta.

4. Păstrează-ți mintea deschisă

Este perfect normal să ajungi la o carte cu propriile opinii și convingeri, dar învață să îți păstrezi mintea deschisă. Cu toate acestea, de asemenea, nu trebuie să te presezi să accepți tot ceea ce prezintă autorul.

Este o ființă umană la fel ca tine, care are și el propriile gânduri, opinii și credințe. La sfârșitul zilei, depinde de tine să decizi dacă vei accepta ceea ce prezintă și dacă vei adăuga acest lucru la baza ta personală de cunoștințe.

5. Caută cuvintele sau frazele pe care nu le înțelegi

Nu te considera niciodată mai puțin valoros doar pentru că nu știi ceva. De aceea ne place să citim. Ne face să ne dăm seama cât de multe nu știm și cât de multe avem de învățat!

6. Ia notițe în timp ce citești

Acest lucru se aplică mai mult la cărțile de tip non-ficțiune, în care citești pentru a învăța ceva. Dacă scopul tău este să înveți ceva din cărți de citit, atunci ar fi o idee bună să începi să iei notițe despre lucrurile care ți se par interesante sau utile.

Ceea ce ni se pare că funcționează cel mai bine pentru a internaliza cu adevărat informațiile pe care le consumi este să citezi secțiunea interesantă din pagină și apoi să o rescrii cu propriile cuvinte chiar sub ea.

Rescrierea în propriile cuvinte arată că ai înțeles cu adevărat ceea ce tocmai ai citit. În plus, ai avantajul suplimentar de a te întoarce mai târziu la notițele tale, pentru a îți reîmprospăta memoria a ceea ce ai învățat anterior. Vei observa că, uneori, acest lucru te poate ajuta să înțelegi anumite scene, concepte sau informații pe care le citești.

Deși o mulțime de sfaturi excelente pentru citirea cărților în această listă, acesta este încă unul dintre preferatele noastre, deoarece poate fi atât de benefic pentru tine atunci când vine vorba de asimilarea cunoștințelor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker