Administrație

57 milioane euro, cel mai mare proiect al Consiliului Judeţean pe anul 2024

Departamentul „Proiecte Europene” din cadrul Consiliului Judeţean a întocmit şi depus documentaţia tehnică pentru reabilitarea drumului judeţean spre Vulcanii Noroioşi încă din primul an al mandatului 2016-2020, dar etapa de evaluare a fost accesată abia după anul 2020, mai exact în perioada guvernării liberale, sub guvernul condus de Florin Câţu.

Odată cu adoptarea ideii de program de dezvoltare la nivel naţional sub denumirea de „Anghel Saligny” – program naţional de investiţii  coordonat de Ministerul Dezvoltării, Administraţiei şi Lucrărilor Publice -, s-au cerut din teritoriu propuneri de proiecte de investiţii, inclusiv pentru reabilitarea reţelelor rutiere de categorie judeţeană. Pentru Buzău, la acea dată, a fost ales proiectul pentru reabilitarea Drumului Judeţean 102F, cu continuare în 220A, acum dovedindu-se a fi cea mai mare alocare de fonduri pe segmentul reabilitări rutiere, în anul 2024, pentru judeţul Buzău.

Proiectul de reabilitare a drumului spre Vulcanii Noroioşi are o valoare totală de 287 milioane de lei, adică circa 57,5 milioane de euro. Noua arteră de circulaţie va lega DN10 (Buzău – Braşov) de Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi. Tronsonul de drum județean spre cel mai important obiectiv turistic al județului Buzău, Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși, are o lungime de aproape 15 kilometri.

„Începând din zona DN 10 (…) sunt niște terenuri mișcătoare, sunt alunecări foarte multe de teren. Vom face niște consolidări, altfel se va întâmpla cum s-a întâmplat și acum (la Măgura, n.r.).) Eu mi-aduc aminte foarte bine, eram tot la Consiliul Județean, nu eram în această calitate de președinte, aveam altă funcție la momentul respectiv, s-a turnat asfalt și chiar s-a făcut cu responsabilitate în zone spre Vulcanii Noroioși și după trei ani de zile iarăși a plecat terenul. În primul rând, dacă vrem să facem lucrări care să țină cel puțin 10-20 de ani, sunt lucrări migăloase, costisitoare de bani și de timp, și înseamnă consolidări, apărări de maluri”, spunea preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu în primăvara anului trecut.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker