Actualitate

55 sindicaliști buzoieni din învățământ, la pichetare în Capitală

55 sindicaliști buzoieni se vor alătura colegilor din țară, personal nedidactic,  la pichetarea pe care o vor  organiza miercuri, 25 mai, între orele 11.00 și 13.00, la Guvernul României, anunță liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

Ei protestează, spune liderul buzoian într-un comunicat, pentru faptul că nu le sunt recunoscute drepturi care sunt recunoscute însă altor salariați cu pregătire similară din alte sectoare de activitate. De asemenea, ei mai protesetază și pentru a semnala faptul că salariile lor nu le asigură subzistența. „În ultimii trei ani nu a avut loc nicior creștere salarială pentru personalul nedidactic, deși în acest sens am făcut numeroase demersuri la nivel local și național, în consecință sunt condamnați să se descurce cu salariul minim pe economie sau puțin peste acesta după 20-30 de ani vechime în muncă. În condițiile actuale mai mult de jumătate din venitul lunar merge pe plata utilităților Greu d eimaginat cum se descurcă cu restul cheltuielilor!”, se arată în comunicatul SÎP Buzău.

Sindicaliștii buzoieni vor pleca la pichetare, în Capitală,  mâine dimineață, la ora 8.00, din zona Parcului „B.P. Hasdeu”.

Articole similare