Economic

5 sfaturi utile pentru orice buzoian care are bucătărie open-space

Majoritatea blocurilor și caselor noi au bucătăria open-space (sufrageria și spațiul de gătit în aceeași cameră). Acest lucru lasă impresia unui loc mai încăpător și luminos, dar poate avea și dezavantaje, dacă ești pasionat de gătit.

Pentru că nu ai o ușă la bucătărie sau chiar un perete, fumul și mirosul va ajunge mult mai ușor în spațiul în care se relaxează invitații. Dar nu lăsa asta să te oprească din a prepara alimente delicioase. Cu puțină atenție la detalii, te vei bucura la maximum de configurarea spațiului.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți pentru a găti fără probleme:

1. Amenajarea contează

Chiar dacă spațiul este open-space, poți crea iluzia unor camere separate cu ajutorul obiectelor de mobilier. Spre exemplu, o insulă de bucătărie poate fi utilizată pentru a separa spațiul de gătit de cel de luat masa.

Pentru mai multe idei pentru bucătării moderne, poți verifica site-urile specializate, unde vei găsi și sugestii de obiecte de mobilier, care să se potrivească în locuința ta și, mai ales, cu stilul tău.

2. Pune siguranța pe primul loc

Siguranța este importantă, în special dacă ai copii mici, care pot intra singuri în bucătărie și, din neatenție, se pot răni. Așadar, trebuie să te asiguri că ai organizat spațiul astfel încât obiectele ascuțite să nu fie la îndemâna oricui.

Chiar dacă o bandă magnetică pentru cuțite arată foarte atractiv, este mai bine să le păstrezi într-un sertar greu accesibil. Dacă ai tocătoare pe blat, ai grijă să fie fixate, astfel încât cei mici să nu le poată trage peste ei.

3. Fii mereu atent la curățenie

Când ai invitați și îi primești în sufragerie, trebuie să fii conștient că bucătăria va fi perfect vizibilă. Deci, dacă vrei să faci o impresie bună, spațiul trebuie să arate impecabil, chiar și atunci când gătești.

Investește în șervețele care pot fi folosite pentru curățarea suprafețelor multiple. Astfel, dacă aragazul s-a murdărit de ulei sau apar câteva pete pe blat, le poți șterge imediat, fără să depui prea mult efort.

4. Păstrarea alimentelor trebuie să respecte anumite cerințe

Pentru orice produs, vei găsi pe ambalaj informații despre temperatura la care trebuie păstrat. Trebuie să fii conștient de temperatura din casă, astfel încât să nu pui în dulap ingrediente care trebuie ținute la rece.

De asemenea, ai în vedere să nu aglomerezi frigiderul. Chiar dacă acesta este din ultima generație, va funcționa în parametri optimi doar dacă aerul poate circula liber, fără să se blocheze în prea multe produse.

5. Asigură-te că spațiul este ventilat

Una din cele mai mari probleme ale unui spațiu open-space este mirosul, care poate ajunge ușor în spațiu de living. Pentru că nu ai o ușă care să blocheze fumul, trebuie să optezi pentru mijloace de ventilație.

Cel mai eficient mod de a elimina orice iz este instalarea unor hote pentru bucătărie eficiente. Acestea trebuie montate fix deasupra aragazului, pentru a absorbi orice fum sau abur produs atunci când gătești.

O bucătărie open-space poate crea probleme atunci când îți place să gătești foarte mult. Ai grijă la amenajare, curățenie, siguranță și, mai ales, la ventilație, dacă vrei să te bucuri de spațiul tău.

Sursă foto: Shutterstock.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker