luni, 10 august 2020

5 motive să montezi cauciucuri de iarnă

Există o mulțime de motive întemeiate pentru instalarea anvelopelor de iarnă, altele decât pentru utilizarea lor pe zăpadă. Legislația obligă șoferii  să instaleze anvelope de iarnă  între lunile noiembrie și martie. Cu toate acestea, doar pentru că rareori vedem zăpadă în unele zone nu înseamnă că nu există motive bune pentru a face schimbul atunci când temperatura începe să scadă. Așadar, de ce e bine să le montați?

Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a ajută șoferii să conducă în siguranță și și aibă control asupra mașinii pe timp de ninsoare, noroaie, ploaie, gheață și vreme rece. În plus, există și alte motive pentru care montarea acestora este importantă.

Tehnologia anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă au un compus din cauciuc moale, care rămâne flexibil. De asemenea, au modele de rulare unice cu caneluri mai largi pentru a îmbunătăți tracțiunea pe zăpadă și gheață prin furnizarea de canale pentru scurgerea apei și expulzarea zăpezii. De asemenea, cauciucurile de iarnă sunt concepute să evite hidroplanarea și să îmbunătățească aderența pe timp de iarnă.

Patru este mai bine decât două

Montați întotdeauna anvelope de iarnă într-un set de patru care se potrivesc pentru a menține manevrarea echilibrată și controlată pe timp de iarnă. Folosirea a doar două anvelope de iarnă pe un vehicul creează o nepotrivire de tracțiune care poate avea efecte serioase și consecințe grave. Montarea anvelopelor de iarnă doar pe față va face mai mult că sigur că mașînă să se rotească în timp de frânare sau viraje. Cu anvelope de zăpadă pe roțile din spate ale unei mașini cu tracțiune pe spate, există riscul că mașînă să nu răspundă atunci când volanul este rotit.

O frânare mai bună

În situații de panică, șoferii au uneori tendința de a pași pe pedala de frână. Această poate fi mai ales o problema cu anvelopele rigide, nepotrivite anotimpului, care pot răspunde derapând pe o suprafață înghețată și alunecoasă. Anvelopele de iarnă corespunzătoare rămân moi și au șanse mai bune de a ajută șoferul să manevreze vehiculul.

Rezistență la hidroplanare

Pe măsură ce anvelopele se derulează pe trotuarul înghețat, gheață de sub se topește, ceea ce creează un strat de apă, o mașînă poate alunecă necontrolat. Anvelopele de iarnă reduc acest fenomen neplăcut, cunoscut sub numele de hidroplanare, prin utilizarea de caneluri speciale care împing apă în lateral.

Identificarea anvelopelor de iarnă

Anvelopele care îndeplinesc normele severe de zăpadă afișează un simbol al fulgilor de zăpadă pe peretele lateral al anvelopei. Acest simbol ajută la montarea anvelopelor de iarnă.

Conducere sigură pe timp de iarnă

În cele din urmă, o conducere lentă, atentă este întotdeauna o idee bună în condiții de iarnă. Una dintre cele mai bune acțiuni la care poate participa un șofer pentru maximizarea performanței de tracțiune, prindere și frânare în condiții de iarnă este instalarea anvelopelor special concepute pentru condus iarnă. Acestea pot îmbunătăți controlul, pot asigura tracțiunea necesară pentru a naviga pe drumurile înzăpezite și pentru a face față opririlor neașteptate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!