luni, 10 august 2020

46 de elevi din Buzău și Republica Moldova merg în tabără cu ajutorul Consiliului Județean

Peste 40 de elevi buzoieni și din Republica Moldova vor merge, vara aceasta, în tabără cu ajutorul Consiliul Județean. În ședința de joi, consilierii buzoieni au aprobat finanțarea a două tabere, una în Buzău și alta în Raionul Soroca din Repu­blica Moldova. Este vorba despre 20 de elevi și două cadre didactice din Raionul Soroca, care vor participa, în perioada 12-18 august, în Tabăra „Poiana Pinului” din Buzău, și de alți 26 de elevi buzoieni, însoțiți de trei cadre didactice, care vor participa, în perioada 12-21 august, în Tabăra „La Dumbrava”, comuna Volovița, Raionul Soroca din Republica Moldova.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, elevii buzoieni care vor merge în tabără sunt cei care au desfășurat anul acesta acțiuni de voluntariat în cadrul mai multor evenimente derulate de Consiliul Județean.

Astfel, Consiliul Jude­țean va finanța cu 18.000 lei tabăra elevilor moldoveni la Buzău și cu 12.000 lei tabăra buzoienilor în Republica Moldova. Finanțarea este destinată costurilor de transport, masă și cazare.

„Cooperarea dintre Județul Buzău și Raionul Soroca aprobată prin Hotărârea Consiliului Jude­țean Buzău nr. 219/2012 s-a exprimat în variate proiecte și acțiuni derulate în toți acești ani în domenii ca sănătate, cultură etc. Proiectul de hotărâre inițiat are ca obiect dezvoltarea raporturilor de colaborare în domeniul educației și tineretului, la nivelul beneficiarilor principali – elevi și cadre didactice. Va fi și o oportunitate de cunoaștere, pe cale de reciprocitate, a elementelor de specificitate istorică, culturală, geogra­fică pentru tinerii participanți”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Buzău.

loading...
error: Content is protected !!