Actualitate

400 de motocicliști, Cosmopolis și vedete au pus umărul la renovarea a cinci centre de plasament din Râmnicu Sărat

Peste 400 de motocicliști, membri ai comunității Bikers for Humanity, au fost implicați în renovarea totală a celor cinci centre de plasament din Râmnicu Sărat, județul Buzău. Pe parcursul ultimelor 11 luni, cele cinci centre de plasament, care găzduiesc 60 de copii, au trecut printr-un amplu proces de modernizare, atât la nivel de structură, zidărie, acoperiș, cât și îmbunătățire a exteriorului, care a culminat cu reamenajarea locurilor de joacă.

Proiectul de responsabilitate socială a început în toamna lui 2020, când, în prima fază, cu ajutorul a 50 de voluntari motocicliști, a fost înlocuit întreg mobilierul din dormitoarele, bucătariile și holurile de la intrarea în centre. În iarna aceluiași an au început lucrările de reabilitare a grupurilor sanitare. În această primăvară, Cosmopolis, cel mai mare complex rezidențial din România construit după 1989, s-a alăturat ca sponsor principal al acestui proiect. Astfel, cu noul sprijin, au fost înlocuite acoperișurile celor 5 centre și a fost refăcut sistemul de colectare pentru apa pluvială.

Lucrările de renovare au fost finalizate în acest weekend, după ce în ultimele trei săptămâni voluntarii Bikers for Humanity au lucrat la construcția de garduri noi, văruirea pereților exteriori, înlocuirea gresiei, reamenajarea curților și locurilor de joacă, respectiv amenajarea de noi spații verzi și plantarea de flori. Copiii care locuiesc în aceste centre de plasament se vor putea bucura de noile locuri de joacă ce au acum panouri pentru baschet, mese de tenis, teren pentru badminton, umbrare și mese cu băncuțe. Practic, de astăzi, cei 60 de copii beneficiază de condiții moderne de trai. În total, au fost investiți peste 56.000 de euro pentru renovarea celor cinci centre de plasament.

Articole similare