Economic

4 Beneficii ale consumului de lapte de migdale

Laptele de migdale are o aromă plăcută și o textura cremoasa asemănătoare cu laptele obișnuit. Din acest motiv, este o alegere populară pentru vegani și pentru cei alergici sau cu intoleranță la lactate.

Laptele comercial de migdale vine într-o varietate de branduri și arome. Din motive de sănătate, este bine să alegi lapte de migdale care nu conține zahăr adăugat. Îl poți găsi în majoritatea supermarketurilor. Este, de asemenea, foarte ușor să faci acasă.

Laptele de migdale se face prin amestecarea migdalelor cu apă și apoi prin strecurarea amestecului pentru îndepărtarea solidelor. Poate fi făcut și prin adăugarea de apă în untul de migdale.

Cele mai multe sortimente sunt, de asemenea, îmbogățite cu vitamine, minerale sau proteine. Dacă nu consumi lactate, poți opta pentru alegerea produselor care sunt îmbogățite cu calciu.

Studiile au corelat migdalele cu o varietate de beneficii pentru sănătate, însă multe dintre ele nu se aplică laptelui de migdale. Acest lucru se datorează faptului că laptele de migdale este strecurat și, de obicei, este făcut din migdale fără coajă, ceea ce înseamnă că majoritatea fibrelor și o mare parte din antioxidanți au fost îndepărtați.

Laptele de migdale este hrănitor

Deși laptele de migdale nu este chiar la fel de hrănitor că laptele de vacă, produsele îmbogățite se apropie. Acestea conțîn adesea vitamina D, calciu și proteine, făcându-le mai asemănătoare cu laptele obișnuit în ceea ce privește conținut nutritional.

Laptele de migdale are puține calorii

Cu toate că migdalele au 50% grăsimi și un conținut ridicat de calorii, laptele de migdale comercial este o băutură cu conținut scăzut de calorii. Acest lucru înseamnă că poți bea mult, fără să-ți faci griji în legătură cu creșterea în greutate.

Cu toate acestea, nu tot laptele de migdale este la fel. Laptele de migdale de casă sau anumite mărci ar putea conține un număr mult mai mare de calorii, în funcție de câte migdale conține o cană.
În plus, unele produse conțîn zahăr adăugat și ar trebui evitate dacă te procupa greutatea.

Îți întărește oasele

Pentru a face laptele de migdale mai asemănător cu laptele real, producătorii îl îmbogățesc adesea cu calciu. De exemplu, o ceașcă de lapte de migdale poate conține până la 45-50% din catitatea zilnică recomandată.

Laptele de migdale poate reduce riscul bolilor de inima

Studiile arată că consumul regulat de oleaginoase este legat de un risc redus de boli de inima. Acest lucru se datorează parțial faptului că acestea sunt bogate în vitamina E și conțîn grăsimi sănătoase.

Laptele de migdale este ulei în proporție de 1% din greutate, din care aproximativ 90% este nesăturat. Acidul oleic, principalul acid gras din uleiul de migdale, a fost legat de modificările benefice ale lipidelor din sânge.

Un studiu efectuat la adulți sănătoși a arătat că consumul de 66 de grame de migdale sau ulei de migdale în fiecare zi timp de șase săptămâni a redus nivelul de colesterol „rău” cu 6% și al trigliceridelor cu 14%, precum și creșterea colesterolului „bun” cu 6 %.

Aceste schimbări benefice în profilul lipidelor din sânge sunt asociate cu un risc redus de boli cardiace.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker