Politic

Ciolacu spune cine va desemna prezidențiabilul PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit luni despre prezidenţiabilul PSD, susținând că singura discuţie pe care a avut-o foarte clar, până în acest moment, este că viitorul candidat al partidului va fi ales de către fiecare organizaţie. „S-a rupt acea cutumă, definitiv, prin care preşedintele partidului era automat şi candidat”, a arătat Ciolacu.

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu au început aceste discuţii. Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar: viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a spus Marcel Ciolacu. Acesta a adăugat că s-a făcut deja „un colectiv de lucru pentru modificarea Statutului partidului, în acest sens”.

Ciolacu a mai spus că, din punctul lui de vedere, ar accepta şi oameni din afara partidului, „ca să fie o competiţie cât mai deschisă”. Liderul social-democrat a mai anunțat că, în vederea organizării Congresului, a demarat procesul de alegeri interne în cadrul organizaţiilor. „În PSD, cu tristeţe am constatat, atât eu cât şi secretarul general, că nu am mai avut un congres ordinar din anul 2011. Cred că este cazul ca acest partid să intre într-o normalitate”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Articole similare