vineri, 16 aprilie 2021

31 de posturi scoase la concurs de Spitalul Județean, doar șase medici interesați

La începutul lunii martie, Spitalul Județean anunța scoaterea la concurs a 31 de posturi pentru medici, 20 dintre ele fiind noi, iar restul au fost posturi republicate din sesiunea anterioară, când, din cauza pandemiei, conducerea spitalului a fost nevoită să amâne concursul. Perioada în care medicii își puteau depune dosarul de candidatură pentru unul dintre posturile vacante s-a încheiat recent. Momentan, serviciul de Resurse Umane al Spitalului Județean a primit doar șase dosare ce vizează patru dintre cele 31 de posturi scoase la concurs.

Astfel, pentru postul de specialist chirurg din Secția Chirurgie Generală s-au înscris doi medici. La fel s-a întâmplat și în cazul postului pentru medic specialist în cadrul Secției de Medicină Internă, unde cei doi medici au depus dosarele incomplete. Conform conducerii spitalului, aceștia mai au la dispoziție doar cinci zile pentru a completa dosarul în caz contrar dosarele necompletate vor fi respinse.

Doar un dosar a fost depus pentru cele două posturi de specialist în Compartimentul de Gastroenterologie pe care SJU le-a scos la concurs. Tot un singur dosar a fost depus și pentru postul de medic rezident în ultimul an la Secția Urologie.

Așadar, în perioada următoare, Spitalul Jude­țean de Urgență va organiza concurs de angajare pentru ocuparea a patru posturi, unde și-au manifestat interesul cei șase medici. În cazul în care cei doi medici, care și-au depus dosarele incomplete, nu și le vor completa, se vor organiza concursuri de angajare doar pentru cei patru medici.

Întrucât Spitalul Jude­țean se confruntă cu o criză a medicilor, concursurile vor fi organizate cât mai repede pentru ca personalul să mai primească o gură de aer. Astfel, acestea vor avea loc între 31 și 90 de zile de la data publicării anunțului în „Viața medicală”, la o dată ce va fi anunțată de conducerea spitalului.

Prin urmare, criza medicilor va rămâne în continuare la nivelul Spitalului Jude­țean de Urgență Buzău, în viitor fiind organizate mai multe astfel de concursuri pentru a fi ocupate posturile în secțiile în care este nevoie de medici ca de aer.

loading...