luni, 30 noiembrie 2020

Rezultatul localelor provoacă tensiuni în Alianța USR-PLUS

Eșec total al conducerii organizației județene a Uniunii Salvați România în tentativa de a bate în cuie numele candidaților acestei formațiuni politice pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an. Doar șase președinți de organizație, dintr-un total de 23, s-au prezentat joi la sediul USR Buzău, unde urma să aibă loc o ședință în care președintele Petrică Cîrstea, care a candidat duminică la funcția de primar al municipiului, și Gabriel Ionică, fost aspirant la președinția Consiliului Județean, urmau să fie răsplătiți pentru rezultatele dezastruoase de la alegerile locale cu… nominalizarea drept candidați ai USR la Parlament. Planul celor doi era acela de a continua campania de excluderi din partid a președinților și dizolvarea respectivelor organizații care s-ar fi opus acestui plan, campanie începută cu președintele organizației municipale, Claudia Cristea, care a fost silită să demisioneze, și cu o apropiată a acesteia, Irina Muller.

Până una-alta, ches­tiunea candidaturilor la parlamentare a lui Petrică Cîrstea și a lui Gabriel Ionică a rămas în coadă de pește.

Aliații de la PLUS cer plebiscit intern în USR

Conducerea organizației județene a Partidului Liber­tății, Unității și Solidarității și-a depus mandatul imediat după aflarea rezultatelor alegerilor de duminică și a cerut vot de încredere membrilor PLUS Buzău, spune președintele organizației județene, Mihai Răzvan Moraru, într-o postare pe Facebook.

„Alegerile locale nu au fost un succes pentru noi la Buzău, ca Alianța USR-PLUS, față de obiectivele propuse. Prin urmare, împreună cu colegii din Biroul Județean PLUS Buzău, am revenit către membri și am suspus la vot mandatele noastre, ca și lideri ai organizației județene. După două zile de vot, 86% din membrii PLUS Buzău ne-au oferit în continuare încredere și au decis să mergem mai departe. Era normal și moral să ne depunem mandatul în fața membrilor. Performanța este un indicator vital în politică”, spune Mihai Moraru.

Cu aceeași ocazie, el cere un gest similar din partea aliaților din organizația județeană a Uniunii Salvați România: „Este clar că se putea mai mult. Că am greșit în anumite strategii, la nivel de Alianță, și că am greșit alegând anumiți candidați pentru anumite poziții. Aceștia au făcut o campanie slabă. Sau nu au reușit să convingă electoratul. Iar ei sunt tocmai cei care ar fi trebuit să tragă listele la vot, în Municipiul Buzău și la Consiliul Județean. Ei au obținut un rezultat cu mult sub scorul politic al Alianței, având cele mai multe resurse. Și totuși, fiind și lideri de filiale, au ales să nu meargă către membri, pentru a le cere din nou încre­derea după alegeri. Ei au fost candidații la conducerea Consiliului Județean și la Primăria Municipiului Buzău: Gabriel Ionică și Irinel Cîrstea. Ei ar trebui să urmeze același drum, al normalității și al moralității. Ar fi trebuit să participe la ana­li­za campaniei și să revină către membri pentru a cere un vot de încredere. Liniștea celor doi nu va ajuta drumul Alianței. Așa că îi rog public să își asume rezultatele, așa cum au făcut deja membrii USR-PLUS, dar și condu­cerea PLUS. Tăcerea lor din ultimele zile nu va ajuta drumul nostru. Observ însă, din presă, că au alte priorități în aceste zile.

Însă au fost foarte multe filiale care au muncit enorm în această campanie. Unele au obținut mandate de consilieri, altele nu. Dar asta nu înseamnă că nu au muncit. Înseamnă și că nu au avut suficient sprijin sau resurse pentru această campanie. Iar ei au candidat în mediul rural și aveau nevoie de sprijinul celor doi candidați amintiți mai sus. Le mul­țumesc tuturor candidaților USR-PLUS din mediul rural, care au muncit enorm, care au fost intimidați de primarii în funcție și care au intrat în campanie cu resurse limitate. Ei sunt eroii mei în aceasta campanie. Mergem înainte, dar după o analiza serioasă, cu încrederea ambelor echipe”, a mai scris pe Facebook liderul PLUS Buzău, Mihai Moraru.

La alegerile locale de duminică, Alianța USR-PLUS a obținut 13 consilieri locali, dintre care doi în municipiul Buzău, dar nu a izbutit să intre în Consiliul Județean. Dintre cei 13 aleși locali, cinci aparțin Uniunii Salvați România și opt Partidului Libertății, Unității și Solidarității. PLUS Buzău a obținut și un primar, în comuna Lopătari.

loading...
error: Content is protected !!